Vodstvo Prstena s premijerom Plenkovićem u Vladi RH

Povodom skorašnjeg Prstenova poslovnog foruma, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima primio je predstavnike Udruge Hrvata BiH Prsten, koje je predvodio predsjednik Prstena Vjekoslav Bratić.


Sastanku održanom 29. ožujka 2024. u Vladi RH nazočili su dopredsjednici Gordana Jelavić, Ana Babić, Ivan Pandurević i Draženko Mamić, ujedno predsjednik Kluba poduzetnika, te počasni predsjednici Prstena Mijo Marić i Pavo Zubak.

Predsjednik Vlade čestitao je vodstvu Udruge Prsten na brojnim aktivnostima koje povezuju Hrvatsku i hrvatski narod u BiH.

“Nakon povijesne odluke o otvaranju pristupnih pregovora s BiH, nastavljamo zajednički realizirati projekte koji su važni za kvalitetniji život Hrvata u BiH i boljitak BiH“, istaknuo je Plenković.

Predstavnici Prstena zahvalili su premijeru Plenkoviću na svim naporima Vlade RH usmjerenim prema Hrvatima u BiH i europskom putu BiH, kao i dosadašnjoj potpori Udruzi Prsten.

Ujedno su najavili održavanje Prstenova poslovnog foruma Zagreb 2024 s temom Migracije – tržište rada – administracija, koji će se održati 10. travnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, pod pokroviteljstvom i u nazočnosti predsjednika Vlade RH.