Više o nama i radu Podružnice

S ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti, jedinstva i prosperiteta hrvatskog naroda, Podružnica Prsten Primorsko-goranske županije još od 2007. godine djeluje, okuplja i neprestano povećava broj svojih članova, sad već treće generacije Hrvata podrijetlom iz Bosne i Hercegovine.  

Podružnica kontinuirano organizira brojna društvena, sportska i kulturna događanja u suradnji sa županijskim, gradskim, općinskim i drugim organizacijama, s ciljem promicanja zajedništva, unutar Udruge i sa stanovništvom Primorsko-goranske županije i šire.

Podružnica je postala prepoznatljiva u cijeloj županiji, prije svega po humanitarnom radu jer su svi navedeni događaji imali humanitarnu notu, a sredstva su se dodjeljivala socijalno ugroženim osobama podrijetlom iz BiH, potrebitim u sigurnim kućama, domovima za nezbrinutu djecu, socijalnim samoposlugama i drugim sličnim organizacijama.

U duhu zajedništva, s ciljem promicanja kulture i tradicije, Podružnica je organizirala brojne kulturno-umjetničke manifestacije na kojima su nastupali članovi Udruge iz cijele Hrvatske, ali i naše Županije.

Unutar Podružnice djeluje nekoliko klubova, a to su:

  • Klub gospodarstvenika koji doprinosi razvoju cijele regije i financijskim potporama osnažuje djelovanje Udruge
  • Klub žena kao najljepši dio Udruge
  • Klub mladih kao najperspektivniji dio koji se neprestano povećava, u broju članova i provedenim aktivnostima
  • Klub znanstvenika zalaganjem i angažmanom u zajednici daju velik doprinos i ostavljaju značajan trag u društvu.

Podružnica trenutačno broji oko 350 fizičkih članova i 45 pravnih članica te se taj broj kontinuirano povećava što je zasigurno zasluga svakog pojedinca i ponosnog člana koji vjeruje u zajedništvo, snagu i prosperitet Udruge.


Vodstvo Podružnice Primorsko-goranske županije

Emil Ćosićpredsjednik Podružnice Primorsko-goranske županije
Željko Marijanovićzamjenik predsjednika Podružnice Primorsko-goranske županije

Kontakt

e-mail:[email protected]

Najnovije vijesti iz Podružnice

Galerija