Više o nama i radu Ogranka

Ogranak Lošinj-Cres osnovan je kao Podružnica Mali Lošinj 16. srpnja 2008 godine, a na izbornoj skupštini održanoj 26.03.2019. godine donesena je odluka da se aktivnosti podružnice aktiviraju i za područje otoka Cresa te je sukladno tomu prihvaćena odluka o promjeni naziva u Podružnicu Lošinj-Cres. Na skupštini Upravnog odbora održanoj 20. veljače 2024. godine prihvaćena je odluka o promjeni naziva te od tada Lošinj-Cres postaju ogranak Podružnice Primorsko-goranske županije. 

Trenutno imamo više od 30 registriranih članstva, a uz nas još 20-30 osoba povremeno sudjeluju u našim aktivnostima.

Iako smo jedini otočni ogranak Prstena koja nije fizički povezana kopnom, to ne sprječava snagu našeg duha da aktivnosti svedemo na oblike druženja u prigodama koje obilježavaju značajnije datume i događaje u BiH, kao i Republici Hrvatskoj,. Isto tako, pomažemo i kreiranju pojedinih kulturnih događaja, u suradnji s gradovima Cresom i Malim Lošinjem te Župnim uredom u Malom Lošinju

Važnim smatramo ostati prisutni, u svakom pogledu (socijalnom, društvenom, ekonomskom pa i političkom), na području ovog otočkog arhipelaga, gdje po našim neslužbenim procjenama živi oko 150-200 osoba podrijetlom iz Bosne i Hercegovine.

Ako ste i vi stanovnik otoka Cresa i Lošinja, pozivamo vas da dođete na jednu od naših aktivnosti te provjerite kako je to biti članom našeg Ogranka, a samim time vidjeti kako je to biti i članom Udruge Prsten.


Vodstvo Podružnice Lošinj-Cres

Dragan Lozančićpredsjednik Ogranka Lošinj-Cres
Anto Nedićzamjenik predsjednika Ogranka Lošinj-Cres

Kontakt

e-mail:[email protected]

Najnovije vijesti iz Ogranka

Galerija