U Prstenu i Klub stipendista

Klub stipendista Zaklade Prsten utemeljen je 25. travnja 2022., a na Utemeljiteljskoj skupštini sudjelovalo je 27 članova, uživo i online, te vodstvo Udruge. Za predsjednicu Kluba izabrana je Ivana Marelja, a za njezina zamjenika Tonči Visković.


Potporu Klubu dali su i predsjednik Udruge Pavo Zubak, dopredsjednik i predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić, upravitelj Zaklade Ivo Grgić, predsjednica Kluba žena Ivana Milas, predsjednik Foruma mladih Robert Čolić te članovi Predsjedništva Upravnog odbora Vjekoslav Bratić i Anita Filipović.

Novoizabrana predsjednica zahvalila je svima koji su joj ukazali povjerenje i pružili potporu Klubu te pozvala sve da pomognu izgraditi Klub stipendista na izvorišnim vrijednostima Prstena, a to su zajedništvo, povezivanje i pomaganje.

”Samo zajedničkim snagama i radom možemo činiti više i tako ovaj Klub učiniti prepoznatljivim dijelom Udruge i Zaklade Prsten, na ponos svih članova,“ poručila je Marelja. Istaknula je kako iza ovog, kao i većine kvalitetnih i važnih projekata, stoje marljivi i radišni ljudi koji su omogućili i bivšim stipendistima da danas budu tu gdje jesu te je pozvala sve na daljnju potporu i suradnju ”jer samo zajedničkim snagama možemo činiti više“.

Članovi Kluba stipendista održali su prije utemeljenja sastanak upoznavanja, a u među njima su liječnici, odvjetnici, docenti, magistri agronomije, ekonomije, geodezije, građevine, IT stručnjaci i drugi uspješni mladi ljudi. U suradnji sa Zakladom i drugim tijelima Udruge, planiraju realizirati projekt mentorstva novim stipendistima, osigurati barem jednu stipendiju godišnje i još mnogo toga.

 

“Pred nama je vrijeme koje ćemo zajedničkim radom iskoristiti najbolje što možemo te krenuti u realizaciju projekata koji imaju za cilj umrežavanje bivših i sadašnjih stipendista s ostalim članovima Prstena kako bismo kroz zajedničko djelovanje služili na čast i ponos Udruge i Zaklade Prsten,“ zaključila je predsjednica Kluba Ivana Marelja.

Nazočni predstavnici Udruge na čelu s predsjednikom Zubakom čestitali su novoizabranom vodstvu Kluba stipendista Zaklade Prsten i zaželjeli uspješan rad, izrazivši spremnost i nadalje ih podupirati i poticati kako bi ostvarili sve zacrtane ciljeve i planove, u korist sadašnjih i budućih stipendista, kao i Prstena koji nas sve okuplja.