U novu godinu s novim planovima

Prva ovogodišnja sjednica proširenog Predsjedništva Upravnog odbora Udruge Prsten održana je 24. siječnja 2023. u Središnjem uredu u Zagrebu.

Na početku sjednice nazočne je pozdravio predsjednik Udruge Pavo Zubak, izrazivši uvjerenje kako su svi spremni za nove aktivnosti u novoj godini te najavio definiranje i planiranje važnijih događaja u 2023. godini.

Tradicionalni humanitarni koncert Zaklade Prsten za budućnost planira se u svibnju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Prstenov poslovni forum krajem rujna, s tim da treba definirati aktualnu temu, a potom slijedi u listopadu Izborna skupština te Večer članova i prijatelja Prstena, koja se tradicionalno održava početkom prosinca. To su samo neke od aktivnosti Udruge tijekom godine, a Zubak je pozvao podružnice, ogranke te klubove i Forum mladih na suradnju i proaktivno djelovanje. Najavio je ponovno aktiviranje podružnica u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji te izrazio nadu da će se Prsten i dalje širiti, u RH i u BiH.

Predsjednik Foruma mladih Robert Čolić govorio je o statusu izrade nove web-stranice, koja je najvećim dijelom dovršena te se uskoro očekuje njezina puna primjena. Bilo je također riječi i o korištenju Jenz aplikacije, o čemu će se više razgovarati i na sjednici Upravnog odbora, no i ovom prigodom svi su pozvani uključiti se i koristiti i taj način komunikacije.

 

O Zakladi Prsten, najvažnijem projektu Udruge, aktualnim stipendijama i planovima za povećanje broja i iznosa stipendija, govorio je Vjekoslav Bratić te ujedno podnio financijsko izvješće, a otvorila se rasprava o tome na koji bi se način Zaklada trebala financirati, što bi trebalo mijenjati u Statutu Zaklade, natječaju za stipendije, te zaključeno kako je potrebno održati posebnu sjednicu na tu temu.

Na sjednici je dogovoreno kako će se iskoristiti dio prikupljenih sredstava za humanitarnu pomoć, a o tome će se razgovarati i na sjednici  Upravnog odbora.

 

Usvojen je zaključak o visini članarina u 2023. godini. Godišnja članarina za pravne osobe sada iznosi 250 eura, za obrtnike 150 eura, OPG 60 eura, a za fizičke osobe 10 eura.

Nazočnima se obratio i predsjednik Udruge Prsten u BiH Svjetlan Stanić, ujedno dopredsjednik Prstena u RH, koji je istaknuo kako je Prsten u BiH primarno fokusiran na gospodarstvo. Govorio je o najznačajnijim aktivnostima u protekloj godini i planovima za ovu. Ističući važnost suradnje i potpore dviju udruga, predložio je da se pokušaju uskladiti datumi za planirane aktivnosti u oba Prstena kako bi mogli sudjelovati obostrano na važnim događanjima.