U Karlovcu osnovana peta Prstenova podružnica

Udruga Hrvata BiH Prsten proširila je svoj krug na još jednu podružnicu, a uz Osječko-Baranjsku, Primorsko-goransku, Brodsko-posavsku i Varaždinsku županiju, podružnicu Prstena sada ima i Karlovačka županija.


Osnivačka skupština održana je 16. svibnja 2024. u Karlovcu, a tim povodom u prostorijama Nikola Tesla Experience Center okupili su se članovi novoosnovane podružnice i uzvanici, među kojima su bili i županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar i predsjednik Udruge Prsten Vjekoslav Bratić s članovima Predsjedništva te drugi gosti.

                                 Izvor: Trend

U ime domaćina i organizatora sve ih je pozdravio predsjednik inicijative za osnivanje Podružnice Karlovačke županije prim. dr. Dražen Tufeković, koji je ujedno izabran za predsjednika Podružnice.

“Nas Hrvate iz BiH veže naše podrijetlo i sretni smo što imamo dvije domovine. Upravo nas je naša ljubav prema domovini iz koje smo potekli povezala i potaknula da osnujemo podružnicu našeg Prstena i na ovom području“, kazao je Tufeković i zahvalio vodstvu Udruge na potpori.

Nakon što je izabran za čelnika novoosnovane podružnice, zahvalio je članovima Skupštine na ukazanom povjerenju. “To je velika čast, ali i odgovornost koja obvezuje sve nas u vodstvu Podružnice Karlovačke županije da nastavimo promicati ideju, misiju i viziju Prstena, kao i vrijednosti koje nas povezuju. Dat ćemo sve od sebe da budemo dobar primjer i uzor u tome“, poručio je Tufeković i pozvao sve koji žive na području i u blizini Karlovačke županije da im se pridruže.

Za dopredsjednika Podružnice izabran je dr. Marijan Talakić.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Udruge Vjekoslav Bratić, koji je izrazio zadovoljstvo što se nastavlja širiti krug Prstena. Govoreći o ciljevima i vrijednostima Udruge koja okuplja oko četiri tisuće članova diljem Hrvatske, posebno je istaknuo Zakladu kao najbolju investiciju kojom Prsten ulaže u budućnost.

Čestitao je inicijatorima na osnivanju Podružnice sa željom da i ona bude “na ponos Karlovačke županije i naše Udruge, koja će od danas biti još snažnija i moćnija!“

“Neka nas sve i nadalje povezuje snaga zajedništva i vodi duh solidarnosti, u krugu našeg Prstena, ali i izvan njega, a sve za dobrobit našeg hrvatskog naroda i naših dviju domovina“, poručio je Bratić te izabranom vodstvu zaželio uspješan rad.

Osnivanje pete Prstenove podružnice čestitala je i karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin te pozvala sve na suradnju na dobrobit cijele Karlovačke županije, u kojoj žive brojni Hrvati iz BiH.

Uz predsjednika i dopredsjednika Podružnice, na Osnivačkoj skupštini za članove Izvršnog odbora izabrani su Ivan Mateša, Marin Jović, Marinko Filaković, Ivan Bulaja, Miljenko Stoak, Oliver Budimir i Dario Čavlović. Nadzorni odbor čine Hrabroslav Filaković, Dario Greb i Matija Perković, a Sud časti Krešimir Smokrović, Vanja Marković i Andrija Tufeković.