Tradicionalne aktivnosti, uz prijedloge novih iskoraka

U Središnjem uredu Udruge Prsten 28. ožujka 2023. održana je sjednica Predsjedništva Upravnog odbora. Predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je nazočne najavivši teme koje su bile na dnevnom redu.


Informacije o funkcioniranju nove mrežne stranice Udruge iznio je predsjednik Foruma mladih Robert Čolić, najzaslužniji za izradu odnosno redizajn, koji je istaknuo da je uz angažman Središnjeg ureda novi web uspješno profunkcionirao te je u prva tri tjedna zabilježeno oko 4000 pregleda stranice, što je više nego obećavajuće. Dakako, preduvjet za to je punjenje novim sadržajima i vijestima iz Prstena pa su pozvani svi na aktivniji angažman u tom pogledu.

Bilo je riječi i o korištenju Jenz aplikacije, za koju su određeni administratori koji će biti zaduženi za po jednu objavu tjedno. Potrebno je aktivnije korištenje tog kanala interne komunikacije, a oni koji dosad nisu aktivirali aplikaciju pozvani su da to učine kako bi svi zajedno bili bolje povezani i informirani.

O Zakladi Prsten izvijestio je upravitelj Ivo Grgić te istaknuo stabilnu financijsku situaciju za ovu akademsku godinu, ali i potrebu da se razmotre mogućnosti povećanja broja i iznosa stipendija. Taj su prijedlog uglavnom svi podržali, uz zaključak da je primarno osigurati sredstva za to. Spominjala se i mogućnost obvezivanja stipendista, bilo kroz rad u tvrtkama koje osiguravaju dobar dio sredstava za stipendije ili kroz angažman u Udruzi, no zaključeno je da ta tema zahtijeva poseban sastanak. O terminima i pripremi najvažnijh događanja u organizaciji Prstena u 2023. godini izvijestili su dopredsjednica Gordana Jelavić i predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić. Humanitarni koncert za Zakladu održat će se 10. srpnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, uz nastup eminentnih glazbenika. Prstenov poslovni forum predviđen je za kraj rujna ili početak listopada, Izborna skupština 14. je listopada u Buzinu, a Svečana večer članova i prijatelja Prstena ove će godine biti u petak, 1. prosinca, u Hotelu Sheraton Zagreb.

Razmotrene su i ponude za sistematske preglede te odlučeno da se prihvati ponuda Croatia poliklinike jer su uz ponudu dostavili i ugovor, uz napomenu da će se i ostale ponude uzeti u obzir nakon što potencijalni ugovaratelji dostave ugovor. Predsjednik Zubak zahvalio je predsjedniku Kluba poduzetnika Mamiću na velikom angažmanu i trudu kako bi ta mogućnost uopće bila ponuđena članovima Prstena te istaknuo kako je i u tom segmentu primaran interes članstva.

Na kraju je Marko Zrakić predstavio prijedlog za osnivanje Veleučilišta Prsten s ciljem samoodrživosti odnosno financiranja Udruge, o čemu su mišljenja bila podijeljena, te je zaključeno kako će čelnici Kluba poduzetnika i Kluba znanstvenika do iduće sjednice Predsjedništva razmotriti i konkretizirati prijedlog kako bi se mogla donijeti odluka hoće li se izraditi studija isplativosti temeljem koje bi se i konačno odlučilo o tome ide li se u realizaciju te ideje.