Sastanak članica Kluba žena sa stipendistima Zaklade Prsten

Članice Kluba žena održale su 10. studenog 2022. redoviti sastanak na kojem su razgovarale o aktivnostima planiranim za iduće razdoblje, a nakon toga i godišnji sastanak sa stipendistima Zaklade Prsten. 

Sudionike sastanka, među kojima su uz članice Kluba žena bili i stipendisti koji su uglavnom sudjelovali online, pozdravila je predsjednica Kluba žena Ivana Milas, a potom i predsjednica Kluba stipendista Ivana Marelja.

Dobro se dobrim vraća

Milas je istaknula kako je važno da stipendisti budu povezani s Udrugom Prsten ne samo tijekom stipendiranja, a kao dobar primjer navela je bivšeg stipendista koji je sada uspješan u svojem poslu te, ne zaboravljajući pomoć koju je nekad primao, u Zakladu Prsten uplatio je jednu godišnju stipendiju.

Marelja je kazala kako je svrha Kluba stipendista povezati bivše i sadašnje stipendiste te ih zadržati u krugu Prstena i nakon što postanu ostvareni akademski građani, izrazivši nadu da će i netko od njih biti u prilici pružiti pomoć onako kako sad Zaklada Prsten pomaže njima.

Cilj je sastanka analiza uspjeha u prošloj akademskoj godini i mogućnost ponovnog apliciranja na natječaj, koji je u tijeku, a najprije su o svojim uspjesima govorili nazočni stipendisti, Lucija Križan iz Livna, studentica 5. godine šumarstva, i Andrija Brajko iz Prozora – Rame, student 4. godine prava.

Potom su se videovezom uključili i ostali stipendisti te ukratko iznijeli svoje dosadašnje rezultate ostvarene tijekom studija, a oni koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na sastanku oglasili su se elektroničkom poštom.

Svi su se imali čime pohvaliti i bilo je lijepo slušati kako su uspješni naši stipendisti, koji uz sve studentske obveze nađu vremena i za različite druge aktivnosti pa i za humanitarni rad i volontiranje.

Na kraju sastanka članice Kluba žena i Kluba stipendista poželjele su uspješan nastavak i dovršetak studija svim stipendistima Zaklade Prsten, a onima koji su i ove godine aplicirali za stipendiju da i nadalje ostanu Prstenovi stipendisti.