Rezultati odabira stipendista za akademsku godinu 2022./2023.

Upravni odbor Zaklade Prsten raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za akademsku 2022./2023. godinu. Natječaj je bio otvoren od 5. listopada do 24. listopada 2022.

Nakon razmatranja svih potpunih i pravodobnih prijava, uvida u dokumentaciju i provjere koji su studenti ispunili opće i posebne uvjete natječaja, odnosno mjerila za odabir stipendista, donesena je odluka o dodjeli 11 (jedanaest) stipendija Zaklade Prsten sljedećim studentima (abecednim redom):

 1. Barbarić Tomislav
 2. Barišić Lucija
 3. Gazibarić Mario
 4. Herceg Petar
 5. Jezidžić Ivana
 6. Mostarac Nikolina
 7. Mucić Ivan
 8. Oršolić Matea
 9. Penavić Matea
 10. Stipić Blaž
 11. Tunjić Mario Sandro

S obzirom da su se naknadno javile pravne osobe, među kojima su: AMB Gradnja d.o.o.; Braovac i partneri d.o.o., Odvjetničko društvo Miličević i Šupuković, Prometnice Zagreb d .o.o., Shepherd Analytix d.o.o.; Simplex d.o.o.; Slatinska banka d.d.; Skilled Labor d.o.o., TraffiCon d.o.o. i Ustanova za zdravstvenu njegu Ćorluka, a koje su izrazile volju, želju i namjeru financirati putem Zaklade Prsten dodatnih 10 (deset) stipendija, iste se dodjeljuju sljedećim studentima (abecednim redom):

 1. Bosnić Pejo
 2. Brajko Andrija
 3. Jukić Mirjana
 4. Križan Lucija
 5. Lovrinović Karla
 6. Lučić Leona
 7. Puljić Ana
 8. Radman Maja
 9. Šimić Nika
 10. Šteko Lana

Kandidat ima pravo prigovora prema Natječaju u roku od 5 dana od dana objavljivanja rezultata. Prigovor se šalje isključivo na e-mail adresu: [email protected]. Nepravodobni prigovori neće se uzimati u razmatranje.

Stipendist je dužan osobno prisustvovati uručivanju ugovora o stipendiranju. Zaklada snosi sve troškove prisustvovanja uručivanju ugovora.

 

Ako stipendist ne prisustvuje uručivanju, smatrat će se da je odustao od podnesene prijave i stipendije i stipendija će se dodijeliti sljedećem rangiranom stipendistu.

 

Upravni odbor Zaklade Prsten može nakon tri mjeseca stipendiranja vrednovati aktivnosti stipendista u radu UHBiH Prsten.

Upravni odbor Zaklade ima pravo raskinuti ugovor o stipendiranju ako stipendist ne sudjeluje aktivno u radu UHBiH Prsten i humanitarnim aktivnostima koje Udruga promovira ili se naknadnom provjerom predanih dokumenata ustanove određene neusklađenosti i/ili netočnosti.