Prva ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora

Prva ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora održana je 21. veljače 2023. u prostorijama tvrtke Zubak Grupa d. o. o. u Sesvetama, a na početku sjednice nazočne je pozdravio predsjednik Udruge Pavo Zubak.

Naveo je najznačajnije aktivnosti provedene od zadnje sjednice održane u listopadu 2022. i planirane za iduće razdoblje, među kojima su Humanitarni koncert Zaklade Prsten i Prstenov poslovni forum te Izborna skupština, kao i tradicionalna svečana večer, a potom su uslijedila izvješća čelnika podružnica, ogranaka i klubova.

O statusu izrade nove mrežne stranice Udruge izvijestio je predsjednik Foruma mladih Robert Čolić te najavio početak rada novog weba od 1. ožujka, a dopredsjednica Udruge Gordana Jelavić pozvala je sve da budu aktivni i ažurni u popunjavanju sadržaja weba.

 

Jedna od tema u sklopu dnevnog reda bilo je i poboljšanje rada Zaklade Prsten, a predsjednik Upravnog odbora Zaklade Marko Pipunić najavio je promjene u pogledu povećanja broja stipendista i iznosa stipendija, što su svi pozdravili. Najavljen je i poseban sastanak na tu temu.

Predsjednik Zubak informirao je članove Upravnog odbora o produljenju ugovora o zajedničkom korištenju prostora u sjedištu Udruge, a predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić o ponudi Croatia osiguranja za sistematske preglede članova Udruge.

Raspravljalo se i o raspodjeli prikupljenih donacija u humanitarne svrhe te o korištenju Jenz aplikacije, koju dio članova već koristi dok su ostali pozvani priključiti se, a odredit će se i administrator za podružnice i klubove kako bi motivirali članstvo za komunikaciju putem te aplikacije.

Na kraju sjednice u Udrugu je primljen je 41 novi član, a prihvaćena je i odluka o visini članarina za 2023. godinu koja za fizičke osobe iznosi 10 eura, za tvrtke 250 eura te za samostalne djelatnosti i obrte 150 te 60 eura za OPG-ove.

 

I ovom prigodom istaknuta je važnost rada na širenju članstva te osnivanju novih podružnica i ogranaka Prstena, kao i nastavak suradnje s Prstenom u BiH te daljnji rad na osnivanju Zajednice Udruga Hrvata podrijetlom iz BiH.