Prstenovke obilježile 13. obljetnicu Kluba žena

Klub žena Udruge Prsten obilježio je 13 godina uspješnog rada i djelovanja, a tim povodom 11. lipnja 2024. u Središnjem uredu Udruge okupile su se brojne članice kako bi i ovu obljetnicu proslavile radno i svečano.


Predsjednica Kluba žena Ivana Milas pozdravila je sve članice, a posebno osnivačice Kluba koje su i danas aktivne. Osvrnula se na dosadašnji rad jednog od najaktivnijih klubova Udruge, istaknula najvažnije provedene aktivnosti i najavila planirane te zahvalila vodstvu Udruge na kontinuiranoj potpori.

Predsjednik Udruge Vjekoslav Bratić u emotivnom je obraćanju čestitao prstenovkama 13. obljetnicu rada i zahvalio na svemu što čine za Prsten. Ukazao je na važnost Kluba žena i izrazio zadovoljstvo što su dio Udruge i što se redovito okupljaju i djeluju vrlo aktivno i angažirano na svim poljima, uza sve druge obveze koje žene imaju.

Trenerica za mindset odnosno mentalni sklop i razvoj osobnosti s fokusom na žene, kreatorica brojnih seminara, poduzetnica, autorica i spisateljica s više od 30 tisuća pratitelja na društvenim mrežama Susanne Pauli, ujedno članica Kluba žena, održala je zanimljivo predavanje Oslobodi svoju unutarnju snagu. “Živimo u svijetu brzih promjena i naš mindset – stav prema sebi i drugima – utječe na to kako se nosimo s izazovima i promjenama u životu, što izravno utječe na kvalitetu života“, istaknula je Pauli, dodavši da svi imamo puno potencijala koji zbog tempa života i društvenih okvira u glavi zanemarimo, zaboravimo i premalo koristimo.

Zato je cilj predavanja osvijestiti te potencijale, tj. jake osobine, kako bismo ih bolje koristili, a zasigurno možemo više i bolje, uvjerena je predavačica koja svojim umijećem nastoji pomoći onima koji žele osloboditi svoj puni potencijal, a nemaju dovoljno hrabrosti. Naše misli stvaraju našu realnost, a previše negativnih misli podiže sumnju u nama koju povremeno trebamo preispitati jer nas to u protivnom koči u korištenju mogućnosti koje nam život nudi. O našem mindsetu itekako ovisi kako upravljamo našim sumnjama i koliko dopuštamo da nas koče u korištenju potencijala i koliko negativni osjećaji utječu na kvalitetu života. Misli utječu na emocije, a one na naše odluke i radnje. Primjerice, privatni problemi onda utječu i na poslovne odluke – slabije se koncentriramo i češće griješimo, što utječe i na naše rezultate pa i na njihovu percepciju. A rezultati utječu na život – što više pozitivnih rezultata doživimo, to je život kvalitetniji, što opet pozitivno utječe na naše misli, i tako se zatvara krug, pojasnila je Pauli, istaknuvši da za balans privatnog i poslovnog života pomaže promjena perspektive. Zato je važno osvijestiti svoje potencijale i povremeno razbiti okvire koje nam od rane dobi društvo nameće i koji nas koče u korištenju punog potencijala, poručila je i dodala da je potrebno promijeniti perspektivu, preispitati svoje potencijale i ciljeve kako bismo bolje izbalansirali poslovni i privatni život, zaključivši da je investicija u sebe – najvrednija investicija.

Tijekom izlaganja uključila je i prstenovke u svojevrsno testiranje, a nakon interaktivnog predavanja uslijedilo je druženje uz glazbu i pjesmu uvijek izvrsnog  člana Udruge Ivana Jelića.