Prstenovcu Goranu Matijeviću godišnja nagrada Grada Požege

U povodu Dana Grada Požege, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 11. ožujka 2024. u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, uručena su godišnja priznanja i zahvalnice zaslužnim građanima Požege, među kojima i doc. dr. Goranu Matijeviću, članu Kluba znanstvenika Udruge Prsten.


Prstenovcu Matijeviću, koji je ujedno inicijator osnivanja Prstenove Podružnice Požeško-slavonske županije, nagrada je dodijeljena za zapažen edukativni i znanstveni rad na planu prevencije nasilja u zajednici.

Kako se navodi u obrazloženju, svojim radom i djelovanjem nesebično se zalagao, osmišljavao i provodio te znanstveno evaluirao aktivnosti na planu prevencije nasilja i zaštite najranjivijih skupina u zajednici na području Grada Požege i Požeško-slavonske županije, što je rezultiralo podizanjem razine sigurnosti u zajednici, kao i svijesti o problematici nasilja i nužnosti zaštite žrtava.

Kao dugogodišnji zaposlenik Ministarstva unutarnjih poslova, Matijević obavlja poslove vezane uz nadzor, planiranje i prevenciju, a osnivač je i član Vijeća za prevenciju za Grad Požegu kroz koje je realizirao brojne projekte vezane uz prevenciju nasilja.