Prstenovci na Haliću

Piknik na Haliću, tradicionalno druženje članova i prijatelja varaždinske podružnice Prstena na izletištu u prirodi, održan je 9. srpnja 2023., a ove godine na Varaždin Bregu okupilo se najviše prstenovaca do sada, kako onih s područja Varaždinske županije, tako i gostiju iz Zagreba i okolice.


Riječi dobrodošlice uputio im je novi predsjednik varaždinske podružnice Ilija Ponjavić, posebno je pozdravio predstavnike Središnjeg ureda Prstena te zahvalio svima na odazivu i potpori u organizaciji druženja, napose onima koji su pripremali hranu, za koju je blagoslov izmolio Marko Paurević.

Unatoč velikoj vrućini, održana je tradicionalna nogometna utakmica na velikom travnatom terenu, gdje su bili i sadržaji za djecu, a zaigralo se i kolo uz zvuke šargije, kako je to već uobičajeno kad se okupe prstenovci na Haliću, a da ti prizori ostanu ovjekovječeni organizatori su osigurali snimanje dronom iz zraka.

Tako je tzv. milenijskom fotografijom trajno zabilježeno to tradicionalno druženje svih generacija prstenovaca, koje se na Varaždin Bregu održalo po trinaesti put, a ujedno je provedena humanitarna prodaja majica s logom Prstena u korist Zaklade Prsten te su naši Varaždinci još jednom pokazali veliko srce.