Prsten u podršci Hrvatima RS-a

Na inicijativu dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josipa Jerkovića, 6. je prosinca 2021. održan radni sastanak s predsjednikom Udruge Hrvata BiH Prsten Pavom Zubakom.


Na sastanku su uz Josipa Jerkovića bili i Davor Čordaš, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Vlade Republike Srpske i Ivo Mijić, predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću Republike Srpske.

Teme sastanka bile su zajedništvo i podrška Prstena predstavnicima vlasti hrvatskog naroda u Republici Srpskoj u nastojanjima da se osigura ravnopravan život hrvatskom narodu u BiH i Republici Srpskoj. Bilo je također riječi i o suradnji vezano za izbore u BiH predviđene sljedeće godine. Posebna zahvala Prstenu iskazana je zbog pomoći i organizacije slanja glasova poštom, koji su se pokazali presudnim u dosadašnjim izborima.

 

Predsjednik Prstena Pavo Zubak zahvalio je na posjetu i iskazao spremnost da se suradnja intenzivira i nastavi dalje na svim poljima. Prsten će i ubuduće činiti sve da glasovanje putem pošte bude organizirano na najbolji način. Zahvalio je također uvaženim gostima na dosadašnjoj suradnji i podršci na svim zajedničkim projektima, a posebno na pomoći u izgradnji samostana i dovršetku crkve na Plehanu.