Prsten ponovno na Svetonedeljskoj fišijadi

Tradicionalna Svetonedeljska fišijada održana je 5. rujna 2021., a na 21. fišijadi sudjelovali su i predstavnici Uduge Hrvata BiH Prsten. U organizaciji Ogranka Sveta Nedelja, uz potporu Kluba žena i Foruma mladih, po četvrti put prstenovci su promovirali Udrugu na najbolji mogući način.


Vrsnim Prstenovim kuharima u pripremi specijaliteta pomagali su i djelatnici Doma za starije i nemoćne Ćorluka, a uz fiš-paprikaš i ove godine pripremao se i grah s kobasicama i slaninom, šaran na rašljama te vrlo ukusni uštipci. Vrijedne prstenovke iz svetonedeljskog ogranka i Kluba žena donijele su razne vrste pita i domaćih kolača pa je i ove godine Prstenova trpeza bila najbogatija i ponudom i posjećenošću.

Uz brojne članove Prstena koje je uz jezero Rakitje okupio predsjednik svetonedeljskog ogranka Pavo Ćorluka, bili su i predsjednik Udruge Pavo Zubak, članica Predsjedništva Gordana Jelavić, predsjednica Kluba žena Ivana Milas, njezina zamjenica Anita Soldan, predsjednik Foruma mladih Robert Čolić s članovima FM-a, a druženju su se odazvale i cijele obitelji pa je u Prstenovu kutku bilo pravo veselje s mnoštvom dječice.

Svi natjecatelji pripremali su fiš-paprikaš od iste vrste ribe koju su osigurali organizatori manifestacije, Turistička zajednica Grada Svete Nedelje i Športsko-ribolovnog društva Rak iz Rakitja. Fišijada se održava pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje, a okupljene je pozdravio i svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec.

Brojne sudionike i posjetitelje, koji su mogli kušati i fiš-paprikaš skuhan u najvećem kotlu u Hrvatskoj, zapremnine oko 600 litara, zabavljao je sastav Tamburaši za dušu, a voditelj programa bio je Luka Bulić. Svetonedeljska fišijada zbog pandemije nije održana prošle godine, a i ove je za ulazak u prostor na kojem se održavala trebalo pokazati COVID potvrdu, no golem odaziv sudionika i posjetitelja te tradicionalne gastronomsko-zabavne manifestacije pokazao je da je ljudima nedostajalo druženja i veselih okupljanja, a zamamni miris fiša mamio je i slučajne prolaznike.

Manifestacija i organizacija za svaku je pohvalu, baš kao i naši vrijedni prstenovci, koji su i ovom prigodom dostojno predstavili našu Udrugu, a uz razne bosanskohercegovačke specijalitete dijelio se i naš časopis Prsten kako bismo zainteresiranima približili Udrugu.