Predsjedništvo UO-a o reorganizaciji rada i ustroja Udruge te provedenim i planiranim aktivnostima

Druga sjednica Predsjedništva Upravnog odbora u novom sazivu održana je 21. studenog 2023. u Središnjem uredu Udruge u Zagrebu. Na početku sjednice sve nazočne pozdravio je predsjednik Udruge Vjekoslav Bratić, a posebno novoizabranog predsjednika Podružnice Brodsko-posavske županije Roberta Kuduza, koji se potom predstavio članovima Predsjedništva.


Prva tema sjednice bila je reorganizacija rada i postojećeg ustroja Udruge te je predsjednik Bratić predložio da se formira Whatsapp grupa Predsjedništva radi lakše i brže komunikacije i virtualni, interaktivni kalendar, koji je već u pripremi.

Bilo je riječi o osnivanju novih podružnica, ogranaka i klubova te je zaključeno kako podružnice trebaju, sukladno Statutu Udruge, biti na razini županija. U idućem razdoblju očekuje se reaktivacija Podružnice Vukovarsko-srijemske županije te osnivanje podružnica Požeško-slavonske i Splitsko-dalmatinske županije, kao i razmatranje mogućeg osnivanja Podružnice grada Zagreba.

Razmotrit će se i potreba osnivanja Kluba zdravstvenih djelatnika, kao i neki drugi klubovi kroz koje bi se povezali članovi Prstena istih ili srodnih djelatnosti, a ponovno će se razgovarati i o mogućnosti povezivanja i intenziviranja suradnje sa zavičajnim klubovima i udrugama koje okupljaju Hrvate iz BiH.

O rezultatima Natječaja za dodjelu stipendija Zaklade Prsten govorio je upravitelj Zaklade Ivo Grgić te je usvojen njegov prijedlog o dodjeli 26 stipendija u mjesečnom iznosu od 200 eura. Prof. Grgić zahvalio je zakladnicima i donatorima, a predsjednik Udruge članovima Povjerenstva na uloženom trudu kako bi izabrali najbolje stipendiste. Ugovori o stipendiranju bit će uručeni na Svečanoj večeri članova i prijatelja Udruge Prsten, 1. prosinca.

O pripremi i organizaciji Svečane večeri izvijestila je dopredsjednica Gordana Jelavić, najavila je nastup glazbenog sastava Neretva, moderirat će voditeljica Martina Validžić, a do sada je rezervirano gotovo više od 350 mjesta.

U sklopu informiranja o većim događajima koji su u planu za iduću godinu razgovaralo se i o mogućim temama za Prstenov poslovni forum te je predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić rekao da će zajedno s Klubom znanstvenika predložiti nekoliko aktualnih tema, primarno onih koje su od interesa za Prstenove gospodarstvenike i poduzetnike.

Dogovoreno je i da se u idućem razdoblju odredi tim za odnose s javnošću te predloženo da uz predsjednika uime Udruge u medijima i javnosti mogu istupati i dopredsjednici te počasni predsjednici Udruge. U  tijeku je i priprema novog broja časopisa Prsten, koji će iz tiska izići u tjednu uoči Božića kako bi se mogao distribuirati diljem Hrvatske i BiH u vrijeme blagdana, a sjednica proširenog Upravnog odbora najavljena je za veljaču 2024. godine.