Predsjedništvo Udruge održalo sjednicu u Čepinu

Na poziv počasnog predsjednika Udruge i predsjednika Upravnog vijeća Zaklade Prsten Marka Pipunića, Predsjedništvo Upravnog odbora održalo je 19. siječnja 2024. sjednicu u Čepinu.


U novootvorenom hotelu Materra okupilo se 30-ak članova Prstena, među kojima su uz one iz Slavonije bili i predstavnici Udruge iz Zagreba, Rijeke i Varaždina, a uz radni dio boravak u Čepinu bio je još jedna prigoda i za druženje prstenovaca.

Sjednicu je vodio predsjednik Udruge Vjekoslav Bratić. Izvijestio je o najvažnijim provedenim i planiranim aktivnostima, a potom su izlagali predsjednici podružnica i klubova te su se posebno osvrnuli na provedene humanitarne akcije.

O aktivnostima Podružnice Osječko-baranjske županije izvijestila je predsjednica Ana Stanić. Izrazila je zadovoljstvo večerom koju potkraj svake godine organiziraju u Osijeku, a proveli su i humanitarnu akciju za Kuću nade u Odžaku, koju su organizirali osječki forumaši.

Predsjednik varaždinske podružnice Ilija Ponjavić govorio je o nedavno održanoj Blagdanskoj večeri u Varaždinu, a organizirali su i humanitarnu nogometnu utakmicu za socijalnu samoposlugu Kruh sv. Ante, koju su odigrali protiv djelatnika samoposluge, a u korist njihovih korisnika, spojivši tako ugodno s korisnim.

O događanjima u Rijeci izvijestio je predsjednik Podružnice Primorsko-goranske županije Emil Ćosić i dopredsjednica Udruge Ana Babić. Uz blagdansko druženje i oni su proveli humanitarnu akciju te donirali prikupljena sredstva i darove štićenicima Doma za nezbrinutu djecu u Lovranu, koji trenutačno skrbi o 39 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Predsjednik Podružnice Brodsko-posavske županije Robert Kuduz najavio je donatorsku večer s ciljem prikupljanja sredstava za Zakladu Prsten, koju planiraju održati tijekom ove godine, kao i druge prijedloge o mogućim događanjima na tom području.

Predsjednica Kluba žena Ivana Milas izvijestila je o provedbi humanitarne akcije za Udrugu Betlehem, koja trenutačno skrbi o 13 samohranih majki i 19 djece za koje je prikupljena pomoć, a osim novčanih sredstava dobrodošla je i odjeća, higijenske potrepštine i hrana za djecu.

Predsjednik Foruma mladih Robert Čolić govorio je o tradicionalnoj Božićnoj humanitarnoj akciji Mladi mladima, koja je bila najuspješnija do sada i nadmašila sva očekivanja. Osvrnuo se i na trodnevni boravak štićenika Male škole iz Vareša, tijekom kojeg su forumaši ugostili 21 dijete i sedam pratitelja, te ujedno najavio odlazak u Bosnu i Hercegovinu kako bi prikupljena sredstva i darove uručili djeci u domovima u Varešu, Jajcu i Novom Travniku.

Predsjednik Bratić najavio je održavanje tradicionalne Večeri članova i prijatelja Udruge i Zaklade Prsten za 6. prosinca 2024. u Sheratonu te pozvao sve da iznesu svoje prijedloge za organizaciju ovogodišnjeg humanitarnog koncerta. Za Prstenov poslovni forum još nije određeno vrijeme i mjesto održavanja, no zna se da će tema biti aktualne migracije vezane uz tržište rada i administracija oko zapošljavanja stranih radnika. Bilo je riječi i o mogućnostima prijava za financiranje Udruge iz sredstava EU-ovih fondova, kao i o drugim prijedlozima i otvorenim pitanjima, te su određeni timovi koji će razmotriti sve mogućnosti za svako pojedino pitanje i potom izvijestiti Predsjedništvo kako bi donijeli odluku što je najbolje za Udrugu.

Na kraju sjednice predsjednik Bratić i dopredsjednica Babić uručili su počasnom predsjedniku Pipuniću knjigu uspomena s fotografijama iz Prstena kao zahvalu za gostoprimstvo i bezrezervnu potporu Prstenu, a potom je uslijedilo druženje prstenovaca u restoranu Crna svinja.

Sjednica Predsjedništva održat će se 13. veljače u Središnjem uredu Udruge, a tjedan poslije i sjednica proširenog UO-a u prostorijama tvrtke AutoZubak Grupe u Sesvetama.