Predavanje o važnosti ekološke proizvodnje

Ovogodišnjem stand-upu prisustvovalo je više od 230 ljudi, prikupljeno je više od 11 tisuća kuna, a sav prihod namijenjen je domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u BiH

U svojem je izlaganju naglasila kako je ekološki uzgoj  prije svega namijenjen očuvanju prirode te tako zdraviji i za nas ljude. Pojasnila je kako ekološki proizvod treba biti označen, a među takvima našlo se i pirovo brašno tvrtke Bagarić eko iz Đakovačkih Selaca, čiji je vlasnik također član Prstena.

Budući da je ekološka poljoprivreda dio šireg lanca opskrbe koji obuhvaća sektore  prerade, distribucije i maloprodaje hrane, ona podliježe strogoj kontroli  subjekata u ekološkom prehrambenom lancu te na taj način daje povjerenje krajnjem kupcu, naglasila je predavačica. Ekološka proizvodnja potiče razvoj manjih poljoprivrednih gospodarstava te tako omogućava i otvaranje novih radnih mjesta. Uz zanimljive i vrijedne informacije koje su imale priliku čuti na tom predavanju, prstenovke su mogle i degustirati dio ekološki uzgojenih proizvoda.