Predavanje o osnovama komunikacijskih vještina

U organizaciji Kluba poduzetnika Udruge Prsten, u Središnjem uredu Udruge 4. listopada održano je predavanje o osnovama komunikacijskih vještina, o kojima je govorio komunikolog dr. sc. Kristijan Sedak predavač s Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Govorničke akademije Demosten.


Još uvijek imate tremu? Kad ste posljednji put nekog u nešto uvjerili? Kako naučiti komunikaciju? Kako izgledati samopouzdano? Kako ostaviti snažan dojam? Pitanja su to kojima je najavljeno predavanje pod nazivom U početku bijaše riječ.

U ime organizatora predavača je predstavio prstenovac Šimun Babić, a predavanju su nazočili predsjednici ogranaka Sveta Nedelja i Novi Zagreb Pavo Ćorluka i Ivan Marčeta, te predsjednici Kluba poduzetnika, Kluba žena i Foruma mladih, Draženko Mamić, Ivana Milas i Robert Čolić, zajedno sa svojim članovima.

U tom, kako ga je sam predavač nazvao, provokativnom predavanju nastojao je odgovoriti na neka od najčešćih pitanja i nedoumica s kojima se susrećemo prilikom javnog komuniciranja, pritom odgovarajući i na pitanja nazočnih članova Prstena.

Posebno je obrazložio zašto je važan prvi dojam, osvrnuvši se na stereotipe i predrasude, kao i važnost zanimanja za druge, te kakva je učinkovita komunikacija, a po izboru publike pojasnio je i tehnike uvjeravanja, istaknuvši da su najvažniji psihološki motivatori strah, krivnja, ponos, ljutnja i osjećaj oslobođenja.

U sat vremena, koliko je trajalo predavanje, bilo je nemoguće obuhvatiti sve segmente iz osnova komunikacijskih vještina, no zanimljiva rasprava nastavila se i nakon predavanja, uz uobičajeno druženje prstenovaca koji su se i ovaj put odazvali u velikom broju.