Piknik na Haliću varaždinskih prstenovaca

Tradicionalno okupljanje članova i prijatelja Podružnice Prstena u Varaždinu i ove je godine održano na Varaždin Bregu, a tim povodom 10. srpnja 2022. na izletište u prirodi došli su brojni prstenovci iz tog kraja sa svojim obiteljima.

Srdačan susret svih okupljenih, među kojima je bilo nekoliko generacija – od najstarijih članova do najmlađih, pokazao je smisao ovakvih okupljanja, a sve ih je riječima dobrodošlice pozdravio predsjednik varaždinske podružnice Ivica Andrić.

Zahvalio je svima na odazivu i potpori kojom pridonose da se ta lijepa tradicija održava unatoč pandemiji te izrazio nadu da će se dogodine okupiti u još većem broju. Zahvalio je i svima koji su pripremali hranu, a molitvu prije jela predvodio je Marko Paurević.

Nakon što su se počastili tradicionalnim odojkom i kuruzom, prstenovci su uz zvuke šargije zaigrali kolo, a poslije pjesme i plesa uslijedilo je odmjeravanje snaga na nogometnom terenu, na kojem je nakon kiše kao naručeno zasjalo sunce. Utakmicu su ostali pratili s klupa u hladu, a iako nije izostalo zdušno navijanje, konačni rezultat bio je najmanje važan.

Piknik na Haliću održan je po dvanaesti put, a to tradicionalno međugeneracijsko druženje jedan je od najboljih načina kako na mlade naraštaje prenijeti neke običaje i povezati ih s njihovim korijenima, ali i s drugim prstenovcima, pa su takva okupljanja puno više od uživanja u prekrasnoj prirodi i dobrom društvu.