Osnovan Ogranak Novi Zagreb Udruge Prsten

Udruga Hrvata BiH Prsten bogatija je za još jedan ogranak – Novi Zagreb, a Osnivačka skupština održana je 14. rujna 2022. u Svetoj Klari.

Tim povodom u prostorijama Mjesnog odbora Sveta Klara okupili su se brojni Hrvati iz BiH koji žive na području Novog Zagreba i Svete Klare, a među nazočnima bili su i saborski zastupnik iz XI. izborne jedinice Radoje Vidović, kandidat za potpredsjednika Republike Srpske iz redova hrvatskog naroda Davor Pranjić, pukovnici Hrvatske vojske Jerko Filipović i Vladimir Jađela, predsjednik Podružnice Varaždinske županije Ivica Andrić i predsjednik Ogranka Sveta Nedelja Pavo Ćorluka te brojni drugi članovi Prstena.

Skupštinu je otvorila dopredsjednica Udruge Gordana Jelavić zaželjevši Ogranku uspješan rad, a vodio ju je Ivan Kapetanović.

U ime predsjednika Prstena Pave Zubaka obratio se upravitelj Zaklade Prsten Ivo Grgić. Podsjetio je koje su ključne vrijednosti koje nas sve povezuju u Prstenu te je također zaželio uspjeh u radu i vođenju Ogranka.

Za predsjednika novoutemeljenog Ogranka jednoglasno je izabran Ivan Marčeta, za njegova zamjenika Ivan Bulaja, a izabrano je i devet članova Izvršnog odbora.

Na kraju je, kako je i uobičajeno u Prstenu, uslijedilo druženje okupljenih uz prigodan domjenak, a za dobru atmosferu pobrinuli su se Veseli Posavljaci iz Bijelog Brda.