Održana zadnja sjednica Upravnog odbora u ovom sazivu

Zadnja sjednica Upravnog odbora u ovom sazivu održana je 26. rujna 2023. u prostorijama Zubak Grupe u Sesvetama, a glavna tema bila je organizacija i priprema Izborne skupštine, koja će se održati 14. listopada u prostorijama M SAN Grupe u Buzinu.


Predsjednik Udruge Pavo Zubak osvrnuo se na određene izmjene Statuta vezane uz Upravni odbor, imenovao je tim za pripremu Skupštine te ujedno iznio prijedlog užeg Predsjedništva UO-a da se za novog predsjednika kandidira Vjekoslav Bratić, koji je jednoglasno usvojen.

O predloženom kandidatu svoje su mišljenje iznijeli članovi Predsjedništva te su izrazili punu potporu njegovoj kandidaturi, zaključivši da je željeni smjer razvoja Udruge, uz povećanje članstva, i pomlađivanje vodstva Prstena.

Bratić je zahvalio svima na poticaju i potpori, koju očekuje i ako bude izabran za predsjednika te poručio da će dati sve od sebe kako bi opravdao ukazano mu povjerenje i čast.

Na prijedlog predsjednika Kluba poduzetnika Draženka Mamića, Prstenov poslovni forum odgađa se za proljeće jer trenutačno nema odgovarajuće teme, a ni vremena za pripremu, s čim su se složili i drugi članovi Predsjedništva.

Upravitelj Zaklade Prsten Ivo Grgić izvijestio je o pripremama za natječaj za dodjelu stipendija za sljedeću akademsku godinu te istaknuo da je povećan broj stipendista i iznos stipendija pa će ove godine najmanje 25 studenata dobiti 10-mjesečne stipendije u mjesečnom iznosu od 200 eura.

Podnio je i Financijsko izvješće humanitarnog koncerta Prsten za budućnost, izrazio zadovoljstvo organizacijom i realizacijom te zahvalio svima koji su dali svoj doprinos kako bi se Prsten mogao pohvaliti još jednim uspješnim koncertom.

Čelnici podružnica, ogranaka, klubova i Foruma mladih iznijeli su plan aktivnosti za iduće razdoblje, u pripremi je i novo izdanje časopisa Prsten, a dodijeljeni su i ugovori donatorima Udruge – Stipi Matiću, Marku Pipuniću i Pavi Zubaku za donacije u iznosu od sedam tisuća eura, koji će im biti uručeni na Izbornoj skupštini.

Na sjednici su u članstvo Udruge primljene 24 fizičke osobe, kojima je predsjednik Zubak zaželio dobrodošlicu u veliku Prstenovu obitelj te zahvalio svima koji predano rade na povećanju članstva, uz napomenu da će se i nadalje ustrajno raditi i na osnivanju novih ogranaka i podružnica gdje se za to pokaže interes.

Na kraju sjednice Zubak je zahvalio svima na suradnji i potpori u protekla dva mandata te pozvao sve da zajedno podrže i novo vodstvo Prstena, a dopredsjednica Gordana Jelavić i predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić uručili su mu simboličan dar u znak zahvalnosti za njegov doprinos radu i razvoju Udruge.