Održana treća sjednica Upravnog odbora

Sve je spremno za humanitarni koncert Zaklade Prsten u Rijeci

Na koncertu Prsten za budućnost nastupaju Željko Bebek, Dražen Žerić Žera, Neno Belan i Fiumensi, Mario Lipovšek Battifiaca, Martina Majerle, Ivan Jelić, Marko Tolja i Goran Grgić, a uz eminentne izvođače, očekuje se dolazak brojnih članova i prijatelja Prstena


Treća sjednica Upravnog odbora u ovom sazivu održana je 3. svibnja 2022. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama. Predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je nazočne članove, podnio je Izvješće o radu Udruge od prethodne sjednice UO-a održane 15. veljače 2022. te istaknuo najznačajnije aktivnosti u proteklom razdoblju, a potom najavio planirane do 15. srpnja 2022.

Upravitelj Zaklade Prsten Ivo Grgić osvrnuo se na osnivanje Kluba stipendista i pozvao sve na Humanitarni koncert Zaklade te zahvalio svima koji podupiru Zakladu. Ujedno je izvijestio o formiranju Vijeća Kluba znanstvenika i projektu Kluba sa Sveučilištem u Mostaru na izradi prijedloga Programa razvoja Ureda za projekte Sveučilišta prijavljenog na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja RH, u očekivanju financijskih sredstava za provedbu projekta kroz unapređenje rada.

 

Predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić predstavio je novo vodstvo Kluba izabrano 1. ožujka, izvijestio je o predavanju Nikše Sviličića na temu Komunikacijsko-prezentacijske vještine održanom u suradnji s Rotary klubom Kaptol Zagreb te ujedno najavio predavanje o kriptovalutama.

O aktivnostima Podružnice Osječko-baranjske županije govorio je Marko Pipunić, koji je izvijestio da je Ana Stanić reizabrana za predsjednicu Podružnice, a za novog predsjednika Kluba poduzetnika izabran je Zlatko Bulić. Klub žena i Forum mladih osječke podružnice također su aktivni, a Pipunić je posebno istaknuo zajedništvo unutar Podružnice, izrazivši zadovoljstvo što su uvijek spremni pomoći jedni drugima.

 

Da je pomaganje potrebitima jedna od misija Udruge Prsten potvrdila je i predsjednica Kluba žena Ivana Milas, koja je, uz druge aktivnosti Kluba, najavila i humanitarnu akciju za izbjeglice iz Ukrajine. Klub žena tradicionalno je u potpori i drugim tijelima Udruge pri organizaciji raznih događanja pa je Milas najavila i dva druženja u lipnju uz bosanskohercegovačke kulinarske specijalitete.

O osnivanju Kluba stipendista izvijestila je predsjednica Kluba Ivana Marelja, koja je istaknula kako imaju već 64 člana među kojima su liječnici, doktori znanosti, magistri, profesori i drugi uspješni mladi ljudi kojima je na putu do uspjeha pomogla i stipendija Zaklade Prsten. ”Sve što radite za Zakladu urodilo je plodom,“ poručila je Marelja članovima Upravnog odbora, zahvalivši svim donatorima i svima koji podupiru Zakladu.

 

Predsjednik Ogranka Sveta Nedelja Pavo Ćorluka najavio je tradicionalnu Večer bosanskih pita, koja će se održati 2. lipnja u prostorijama Turističke zajednice Svete Nedelje, te pozvao sve na druženje, a i pite su dobrodošle pa će svoj doprinos dati i članice Kluba žena. Uvijek aktivni iz svetonedeljskog ogranka, većim brojem sudionika podržat će i Humanitarni koncert za Zakladu Prsten.

O provedenim i planiranim aktivnostima Podružnice Varaždinske županije izvijestio je Mario Paurević, koji je posebno pohvalio rad sportske sekcije koja datira od 2009. godine. Najavio je održavanje sastanka Izvršnog odbora u prirodi kako bi spojili ugodno s korisnim, a tradicionalni Piknik na Haliću planiran je za 3. srpnja.   

 

Predsjednik Podružnice Primorsko-goranske županije Kruno Kapetanović izvijestio je o tijeku priprema za organizaciju Humanitarnog koncerta za Zakladu Prsten, koji će se održati 10. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci s početkom u 19 sati.

Koncert se održava u organizaciji Podružnice Primorsko-goranske županije, pokrovitelj koncerta je predsjednik Vlade RH, supokrovitelj župan Primorsko-goranske županije, suorganizator Grad Rijeka, a medijski pokrovitelj Novi list. Razvila se rasprava vezana za održavanje koncerta s nizom dobrih i konstruktivnih prijedloga i ideja, a organizacijski tim pozvao je članstvo i poduzetnike na što veći odaziv i sponzoriranje.

 

Na koncertu Prsten za budućnost nastupaju Željko Bebek, Dražen Žerić Žera, Neno Belan i Fiumensi, Mario Lipovšek Battifiaca, Martina Majerle, Ivan Jelić, Marko Tolja i Goran Grgić. Uz eminentne izvođače, očekuje se dolazak brojnih članova i prijatelja Prstena, a dio njih dolazi organiziranim prijevozom iz Zagreba.

 

Svi su pozvani da svojim dolaskom i doprinosom uveličaju ovaj hvalevrijedan način potpore financiranja i promocije Zaklade Prsten, a ulaznice po cijeni od 250 kuna mogu se kupiti uplatom na: Prsten podružnica PGŽ Janeza Trdine 2, 51000 Rijeka, OIB: 77355963903, IBAN: HR9523900011500229261, Poziv na broj: 1-2022, Opis plaćanja: Humanitarni koncert.

 

Poseban poziv upućen je poduzetnicima i svima koji su u mogućnosti sponzorirati humanitarni koncert te s uplatom od 20.000 kn biti zlatni sponzor, s 10.000 kn srebrni sponzor i s 5.000 kn brončani sponzor, a već s uplatom od 2.500 kn stječe se status sponzora, uz napomenu da svako sponzorstvo podrazumijeva i određeni broj ulaznica.

Forum mladih imao je brojne aktivnosti u proteklom razdoblju, a i mnogo planiranih za iduće razdoblje. Posebno je pohvalno što su otvorili profil Prstena na Instagramu, a u tijeku je i redizajn mrežne stranice, o čemu je nazočne kratko informirala članica Foruma mladih Anita Filipović.

U članstvo Prstena primljeno je 12 fizičkih i pet pravnih osoba, a i ovaj sastanak Upravnog odbora završio je tradicionalnim druženjem tijekom kojeg je nastavljena razmjena informacija i ideja.