Održana treća ovogodišnja sjednica Predsjedništva

U Središnjem uredu Udruge Prsten 22. ožujka 2022. održana je sjednica Predsjedništva Upravnog odbora na kojoj su nazočni, uz pregled provedenih i planiranih aktivnosti, raspravili aktualne teme i predstojeća događanja.


Predsjednik Udruge Pavo Zubak podnio je Izvješće o radu za razdoblje od sjednice u siječnju ove godine, Financijsko izvješće Udruge, koje je jednoglasno prihvaćeno, kao i Financijsko izvješće Zaklade Prsten koje je podnio upravitelj Zaklade Ivo Grgić.

Prihvaćena je također odluka o sklapanju ugovora s računovodstvenim servisom vlasnice Ružice Brkić, koji će ubuduće voditi financijsko-računovodstvene poslove za Prsten, a za navedene usluge plaćat će se iznos od 1000 kuna mjesečno (bez PDV-a) za Udrugu i 500 kuna mjesečno za Zakladu.

O tijeku organizacije Humanitarnog koncerta Zaklade Prsten za budućnost u Rijeci izvijestili su članovi Predsjedništva Gordana Jelavić i Draženko Mamić, a prethodno je na tu temu održan sastanak i s predstavnicima Podružnice Primorsko-goranske županije na čelu s predsjednikom Krunom Kapetanovićem.

Najavljeno je održavanje koncerta 10. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Rijeci, kao i cijena ulaznice u visini od 250 kuna. Očekuje se nastup eminentnih izvođača poput Željka Bebeka, Nene Belana, Dražena Žerića, Marka Tolje, Marija Battiafiace i drugih poznatih glazbenika.

O osnivanju Kluba stipendista izvijestio je član Predsjedništva Vjekoslav Bratić, izrazivši zadovoljstvo njihovim odazivom i iskazanom željom za suradnjom, posebno s obzirom na činjenicu da su mnogi od njih vrlo uspješni u svojim područjima djelovanja, što je svakako ponos Prstena. Utemeljiteljska skupština Kluba trebala bi se održati uskoro pa će i Udruga biti bogatija za još jedan klub u svojem sastavu.

 

U izradi je nova mrežna stranica Udruge, o čemu je detaljno izvijestio predsjednik Foruma mladih Robert Čolić, a u sklopu projekta Novi komunikacijski kanali predstavio je profil Prstena na Instagramu, značajan iskorak za Udrugu u tom pogledu koji su pohvalili ostali članovi Predsjedništva.

Predsjednik Zubak izvijestio je i o nedavnom posjetu predstavnika Prstena Rotary klubu, koji je održan na inicijativu počasnog predsjednika Zvonka Biljeckog, a predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić iznio je informacije o novom vodstvu i planovima Kluba.

 

Bilo je riječi i o mogućim izborima u Bosni i Hercegovini te je zaključeno kako će Prsten i nadalje pružati potporu Hrvatskom narodnom saboru u BiH u tom pogledu, kao i općenito hrvatskom narodu u našoj drugoj domovini.

Sjednica proširenog Upravnog odbora najavljena je za 26. travnja, a predsjednik Zubak pozvao je sve članove Predsjedništva na daljnji angažman vezano za zaduženja i aktivnosti u njihovu djelokrugu rada.