Održana konstituirajuća sjednica Upravnog odbora

Nakon što je prošlog mjeseca izabrano novo vodstvo Udruge Prsten,  konstituirajuća sjednica novoizabranog Upravnog odbora održana je 7. studenog u prostorijama tvrtke Zubak Grupa u Sesvetama. Na sjednici su imenovani članovi Predsjedništva UO-a i dopredsjednici Udruge.


Predsjednik Udruge Vjekoslav Bratić pozdravio je nazočne te posebno zahvalio prethodnim vodstvima Udruge. Potom je predstavio članove novog saziva Predsjedništva UO-a: Damir Krešić, Stipe Ćorluka, Ivana Milas, Ivo Grgić, Robert Čolić, Vjekoslav Jeleč, Anita Filipović, Tonči Visković, Ivana Marelja Cindrić, Anto Novaković, posebno istaknuvši da je cilj ovakvog saziva pomlađivanje Udruge i na višim tijelima upravljanja. Za dopredsjednike Udruge predloženi su i jednoglasno izabrani Draženko Mamić, Gordana Jelavić, Ivan Pandurević i Ana Babić.

Bratić je također predstavio okvirni plan rada UO-a sljedećih mjeseci, a posebno se osvrnuo na rad podružnica. Rekao je da je u planu reorganizacija unutar postojećih podružnica, ali i osnivanje novih podružnica i ogranaka u svim županijama u Hrvatskoj.

U ime Zaklade Prsten Ivo Grgić izvijestio je UO o radu Povjerenstva za stipendije. Natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2023./2024. završen je 25. listopada, a Povjerenstvo je zaprimilo 52 prijave, što je najviše do sada. Grgić je pozvao sve koji to mogu da svojim donacijama podrže rad Zaklade te zahvalio svima koji su to već učinili i čine.

U sklopu tradicionalne humanitarne akcije Mladi mladima, Forum mladih ove godine organizira humanitarnu aukciju dresova. Predsjednik FM-a Robert Čolić rekao je da će humanitarna aukcija započeti nakon što akcija dobije službeno odobrenje. U sklopu ovogodišnje akcije, štićenici Male škole Vareš provest će tri dana u Zagrebu s našim forumašima, a donacije će biti upućene i Udruzi za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi” u Jajcu i Centru Duga iz Novog Travnika.

Na konstituirajućoj sjednici u Udrugu je primljena jedna pravna članica te 32 fizička člana, a među njima je i djevojčica koja je s nepunih godinu dana postala nova najmlađa prstenovka.

Ana Babić je u ime Podružnice Primorsko-goranske županije pozvala   na Gospodarski forum u organizaciji Udruge Prsten i Gospodarskog savjeta Ekonomskog fakulteta u Rijeci 17. studenog, a na kojem će kao panelisti sudjelovati i prstenovci. Najavila je Izbornu skupštinu Podružnice PGŽ-a 8. prosinca te druženje Kluba poduzetnika predviđeno za 12. prosinca.

Izborna skupština održat će se 9. studenog i u Podružnici Brodsko-posavske županije, a predsjednik je pozvao sve zainteresirane da se odazovu, naglasivši da je ovo podružnica s velikim potencijalom. Potkraj studenog održat će se svečana večera u Osijeku, a početkom siječnja iduće godine i u Varaždinu.

Na sjednici je bilo riječi o svečanoj Večeri članova i prijatelja Zaklade Prsten, koja će se održati 1. prosinca u hotelu Sheraton, kao i o pripremi novog broja časopisa Prsten koji bi trebao izići sredinom prosinca.

Nakon sjednice Upravnog odbora održana je kratka sjednica novoizabranog Predsjedništva kao priprema za sjednicu 21. studenog, a nakon toga prstenovci su imali uobičajeno druženje na domjenku.