Mladi su naša budućnost – Prsten za budućnost

Zaklada Prsten najvažniji je projekt i ponos Udruge Prsten pa su prstenovci pozvani s obiteljima i prijateljima na koncert Prsten za budućnost, 10. srpnja u 19 sati u zagrebački HNK


Na sjednici proširenog Upravnog odbora, održanoj 27. lipnja 2023. u prostorijama tvrtke Zubak Grupa u Sesvetama, članove Prstena pozdravio je predsjednik Udruge  Pavo Zubak, a potom su uslijedila pojedinačna izlaganja u ime podružnica, ogranaka i klubova o provedenim i planiranim aktivnostima.

U ime uvijek aktivne Podružnice Osječko-baranjske županije najvažnija događanja u proteklom razdoblju od zadnje sjednice iznio je Ivan Pandurević te najavio planove  među kojima su putovanja u BiH, predavanja i radionice te humanitarne akcije.

I Podružnica Primorsko-goranske županije može se pohvaliti humanitarnim aktivnostima kroz više donacija, a u listopadu planiraju organizirati izložbu na panoima na riječkom Korzu na kojoj bi Prsten predstavili Riječanima, najavila je Ana Babić, zamjenica predsjednika Podružnice.

O radu Podružnice Varaždinske županije govorio je novoizabrani predsjednik Ilija Ponjavić, koji je zahvalio dosadašnjem vodstvu i na ukazanom mu povjerenju, te najavio tradicionalni Piknik na Haliću, koji će se održati 9. srpnja.

Predsjednik Ogranka Sveta Nedelja Pavo Ćorluka podsjetio je na tradicionalnu Večer bosanskih pita, koja je svake godine sve posjećenija i najavio jesenska događanja, a u ime Ogranka Novi Zagreb Ivan Kapetanović osvrnuo se na nedavno održano druženje u njihovoj organizaciji.

Aktivnosti Kluba žena predstavila je predsjednica Kluba Ivana Milas te istaknula da članice Kluba žena sudjeluju u brojnim aktivnostima drugih tijela Udruge, pružajući pomoć i potporu u organizaciji i realizaciji, a najavila je više aktivnosti za jesen.

Predsjednik Foruma mladih Robert Čolić kazao je da su forumaši obilježili 15. obljetnicu djelovanja, a u idućem razdoblju imaju više različitih aktivnosti među kojima i humanitarne akcije, predavanja i putovanja.

Zaključke sa zajedničke sjednice Prstena u RH i u BiH iznio je predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić, istaknuvši da je fokus bio na mogućnostima suradnje, ponajprije u pogledu prikupljanja sredstava za Zakladu, zbog čega će se predstavnici obiju udruga ponovno sastati u užem sastavu.

O pripremama za humanitarni koncert Prsten za budućnost izvijestila je dopredsjednica Udruge Gordana Jelavić. Napomenula je da je rezervirano gotovo 500 od ukupno oko 700 ulaznica, koje se prodaju po 30 eura, te pozvala sve da s obitelji, prijateljima i simpatizerima Udruge dođu na koncert i na taj način daju potporu u prikupljanju sredstava za nove stipendije Zaklade Prsten.

Na sjednici je bilo riječi i o suradnji s Hrvatskom Paneuropskom unijom, čiji je predsjednik Pavo Barišić predstavio dosadašnju suradnju HPEU-a s Udrugom Prsten. Jednoglasno je prihvaćen prijedlog da se suradnja nastavi i ubuduće, uz napomenu da se to odnosi na projekte koji su vezani uz BiH odnosno Prsten, kao što je bilo i do sada.

Također, jednoglasno je usvojen i prijedlog da se ne produži ugovor vezan uz Jenz aplikaciju jer njezina uporaba odnosno razmjena informacija na toj platformi nije zadovoljavajuća, a na kraju su svi pozvani da svojim prijedlozima i prilozima i nadalje surađuju u pripremi časopisa Prsten.

U skladu s planovima i smjernicama vodstva Udruge, pozivaju se i primaju novi članovi u svim podružnicama i ograncima te je članstvo vodeće udruge Hrvata iz BiH sve brojnije, a krug Prstena se i dalje širi. U Prsten su primljena 22 nova člana, od kojih 19 fizičkih i tri pravne osobe.