Okrugli stol Foruma mladih i vodstva Udruge o djelovanju i viziji Prstena

Na inicijativu Foruma mladih i Predsjedništva Udruge održan je još jedan okrugli stol na temu djelovanja i razvoja Prstena.

Forumaši i članovi Predsjedništva  sastali su se 24. svibnja 2022. u prostorijama Zubak Grupe u Sesvetama, a oko 40 sudionika okruglog stola pozdravio je predsjednik Udruge Pavo Zubak.

Izrazio je zadovoljstvo odazivom te pozvao sve da otvoreno razgovaraju i propituju smjerove funkcioniranja i razvoja naše Udruge. “Očekujemo potpuno otvoren i iskren razgovor o trenutačnom stanju u Udruzi, kao i prijedlozima kako svaki od sudionika vidi daljnji razvoj. Sve teme i svi prijedlozi su dobrodošli, kao i načini kako ih pretvoriti u djela,“ kazao je Zubak.

Kako je istaknuto i u pozivu na ovaj okrugli stol, glavni je cilj doći do saznanja kako osigurati dugoročni razvoj Prstena, kako Udrugu učiniti što prihvatljivijom svim njezinim članovima, kako Udruzi osigurati opstojnost i budućnost te  motivirati što više mladih i aktivnih članova Udruge.

Uslijedila je konstruktivna rasprava ukojoj su sudjelovali gotovo svi nazočni, predstavnici Foruma mladih i članovi Predsjedništva Upravnog odbora, izneseni su različiti prijedlozi i razmijenjena mišljenja o tome što bi se i kako moglo učiniti da bi Prsten bio još prihvatljiviji mladima, kao i o tome kako mladi mogu pridonijeti boljoj budućnosti Prstena.

Mladi su izrazili zadovoljstvo zbog većeg broja novih članova u Forumu, potrebu njihova upoznavanja s drugim članovima Udruge putem Dana otvorenih vrata Udruge, aktiviranja portala Kluba poduzetnika zbog njihova mogućeg zapošljavanja. Iznesene su također ideje o daljnjoj potrebi organizacije predavanja s eminentnim predavačima u Udruzi te aktivnosti na boljoj suradnji foruma mladih podružnica Udruge, Osijek, Rijeka, Varaždin, te s mladima sestrinske udruge u BiH na čemu im je potporu dao i novoizabrani čelnik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Svjetlan Stanić.

Okrugli stol treba održavati bar jedanput godišnje, ako je moguće i češće, kako bi se mogla ostvariti bolja suradnja sa svim klubovima u Udruzi jer se na taj način snaži Udruga i razvija zajedništvo.

“Vi ste naša najveća motivacija, kad vidim vas – vidim i smisao Prstena, “ poručio je na kraju predsjednik Zubak članovima Foruma mladih i zahvalio svim sudionicima te najavio da će se svi prijedlozi razmotriti, predloživši ponovno okupljanje do kraja godine.