Korizmeni susret na temu: Kako se nositi s izazovima života

Korizma je vrijeme priprave za najveći kršćanski blagdan, Uskrs, ali i poticaj za odabir duhovnog čišćenja, vrijeme molitve i odricanja, dobročinstva i Božje prisutnosti.


Korizma se ne slavi, već obilježava i na tom tragu članice Kluba žena organizirale su 6. ožujka 2024. u Osijeku susret na temu: Kako se nositi s izazovima života.  

Susret je vodila prof. dr. sc. Marcela Šperanda. Cilj susreta bio je, putem otvorenog razgovora, potaknuti sudionice na promišljanje i shvaćanje osobnog stanja uma i srca kroz prizmu duhovnosti. Članice su se složile da su najbolji alati za mir sa samim sobom iskrena molitva i bezuvjetno povjerenje u Gospodina. No, kako danas živimo brzo i okruženi različitim digitalnim dostignućima, često nam je velik izazov isključiti se i prepustiti tišini molitve.  

Profesorica Šperanda upoznala je sudionice susreta s različitim tehnikama i digitalnim alatima čijim prakticiranjem možemo upotpuniti duhovnu potrebu oprosta i zahvalnosti. Prstenovke su rado sudjelovale u raspravi i promišljanju, zahvalile su prof. Šperandi uz želju  za nastavkom suradnje.