Konstituirajuća sjednica novoizabranog Upravnog odbora

Nakon što su na Izbornoj skupštini izabrani članovi tijela upravljanja Udruge Prsten, 9. studenog 2021. održana je konstituirajuća sjednica Upravnog odbora na kojoj su imenovani članovi Predsjedništva UO-a i dopredsjednici Udruge.


Tim povodom u prostorijama tvrtke AutoZubak d.o.o. u Sesvetama okupili su se gotovo svi novoizabrani članovi Upravnog odbora, a u uvodnom obraćanju predsjednik Udruge Pavo Zubak zahvalio je svim dosadašnjim članovima UO-a na predanom radu i zalaganju.

Potom je predstavio članove novog saziva Predsjedništva UO-a te njihove nadležnosti, kao i četiri dopredsjednika Udruge koje predlaže reizabrani predsjednik. Za dopredsjednike su izabrani Draženko Mamić, kojeg je Upravni odbor  jednoglasno podržao kao kandidata za predsjednika Kluba poduzetnika, Gordana Jelavić, Svjetlan Stanić i Ivan Pandurević (više o nadležnostima na kraju teksta).

Nakon što su svi jednoglasno izabrani, Zubak im je zaželio uspješan rad i mandate, a potom je iznio okvirni plan rada do sljedeće sjednice UO-a predviđene za početak veljače 2022. godine.

 

Novoizabranim članovima UO-a čestitao je i predsjednik UBHH Prsten Marijan Klaić. Pozdravio je sve u ime svih članova Prstena u BiH te zahvalio na dosadašnjoj suradnji prethodnom vodstvu sestrinske udruge u RH, a novom sazivu zaželio je uspješan rad, izrazivši uvjerenje da će i nadalje Prsten u BiH i RH izvrsno surađivati.

Podružnice u Osijeku i Rijeci te Slavonskom Brodu najavile su održavanje izbornih skupština čim se za to steknu uvjeti, a predsjednik Foruma mladih Robert Čolić najavio je održavanje humanitarne akcije Mladi mladima te pozvao sve da u skladu sa svojim mogućnostima sudjeluju u toj akciji i doniraju potrebite.

 

U ime Zaklade Prsten Vjekoslav Bratić izvijestio je da je u tijeku natječaj za dodjelu stipendija za tekuću akademsku godinu te pozvao sve na solidarnost kako bi se osigurala dostatna sredstva.

Tijekom sjednice bilo je riječi i o pripremama za izradu novog broja časopisa Prsten te je jednoglasno usvojen prijedlog da se zbog trenutačnih okolnosti koronakrize odgodi organizacija svečane humanitarne večere.

br.ime i prezimefunkcijapodručje djelovanja
1.Pavo Zubakpredsjednikkoordinacija tijelima upravljanja, razvoj Udruge, suradnja s Prstenom u BiH, HNS-om, političkim tijelima u RH, osnivanje think-tank tima…
2.Draženko Mamićdopredsjednikpredsjednik Kluba poduzetnika – suradnja i aktivnosti članica Kluba poduzetnika Prstena
3.Gordana Jelavićdopredsjednicaorganizacija događanja, humanitarne aktivnosti, kultura i tradicija, časopis Prsten
4.Svjetlan Stanićdopredsjednikfinancijska stabilnost i logističke potrebe Udruge
5.Ivan Pandurevićdopredsjednikkoordinator razvoja i funkcioniranja podružnica, ogranaka i članstva
6.Ivica Andrićpodružnice, ogranci, članstvo – praćenje i razvoj u suradnji s dopredsjednikom Ivanom Pandurevićem
7.Pavo Ćorlukaogranci, članstvo grada Zagreba  – praćenje i razvoj ogranaka u Zagrebu
8.Ivana MilasKlub žena, humanitarne aktivnosti u suradnji s Gordanom Jelavić i ostalim članicama Kluba
9.Ivo Grgićupravljanje Zakladom, znanstveni forumi, suradnja s predsjednikom Kluba znanstvenika, EU-ovi projekti
10.Robert Čolićpredsjednik FM-a, društvene mreže i redizajn web-stranice UHBH Prsten 
11.Vjekoslav Jelečaktivnosti vezane za Klub znanstvenika u suradnji s predsjednikom Kluba znanstvenika
12.Vjekoslav Bratićaktivnosti vezane za Zakladu u suradnji s upraviteljem Zaklade, suradnja s Klubom poduzetnika, aktivacija Kluba stipendista, suradnja s Klubom znanstvenika
13.Anita Filipovićpravna pitanja, suradnja s FM-om na promociji Udruge na društvenim mrežama i pomoć u radu Kluba stipendista
14.Josip Burušićpredsjednik Kluba znanstvenika, EU-ovi projekti i fondovi
15.Hrvoje Soldanaktivnosti vezane za Klub poduzetnika u suradnji s predsjednikom Kluba