Klub poduzetnika na radnom ručku o razvoju i potporama

U organizaciji Prstenova Kluba poduzetnika, u Hotelu Antunović u Zagrebu, 25. travnja 2023. održan je radni ručak na temu Razvoj i potpore u 2023./2024. godini.


Pozdravljajući nazočne članove i goste, predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić posebno je zahvalio na odazivu predstavnicima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), koji su pozvani kako bi predstavili sve novosti i aktualnosti u svojim programima i potporama.

Potom se obratio i predsjednik Udruge Pavo Zubak, koji je izrazio uvjerenje kako će ovo biti jedan u nizu radnih sastanaka Kluba poduzetnika na kojima će članovi Kluba iz prve ruke dobiti informacije i odgovore na konkretna pitanja, kao i priliku za razmjenu mišljenja i iskustava.

Radnom ručku nazočio je državni tajnik u MINGOR-u Hrvoje Bujanović i posebni savjetnik ministra Jurica Lovrinčević te članica Uprave HAMAG-BICRO-a Marijana Oreb.

U sklopu radnog ručka održana su i dva izlaganja. U ime HAMAG-BICRO-a Oreb je predstavila njihove financijske instrumente u novoj perspektivi, bespovratne potpore i programske mjere od 2021. do 2027. godine, a mogućnosti za poduzetnike iz EU fondova odnosno prioritete programske konkurentnosti i kohezije za navedeno razdoblje u ime MINGOR-a predstavio je Neven Kos, načelnik Sektora za pripremu, praćenje i financijsko upravljanje programima u gospodarstvu.

Kako je istaknuo, prioriteti su jačanje gospodarstva ulaganjem u istraživanje i inovacije, podupiranje pozitivne konkurentnosti, digitalizacija i razvoj vještina za pametnu specijalizaciju, jačanje digitalne povezanosti, promicanje energetske učinkovitosti, razvoj održive intermodalne urbane mobilnosti te razvoj pametne i sigurne mobilnosti.

Nakon izlaganja uslijedila je diskusija, uz pitanja i komentare te razmjenu mišljenja, a moderator je bio član Kluba poduzetnika Ivan Miloloža.

Na kraju je predsjednik Kluba Mamić zahvalio svima koji su se odazvali, a posebno predstavnicima Ministarstva i Agencije, te je i ovom prilikom pozvao sve članove da koriste benefite programa koje im omogućava Klub poduzetnika i Udruga Prsten.