Izložba slika prstenovke Gordane Marijić u Svetoj Nedelji

“Fragmenti sjećanja” naziv je izložbe slika Gordane Marijić, svečano otvorene 22. veljače 2024. u Turističkoj zajednici Svete Nedelje. Autorica je umirovljena liječnica opće medicine i članica Prstena, a izložbu su organizirali Ogranak Sveta Nedelja i Klub žena.


U ime organizatora okupljene je pozdravila moderatorica Petra Jozipović, upoznavši sve s misijom i vrijednostima Udruge Prsten, a o autorici i njezinim umjetničkim radovima govorila je mag. art. Iva Majurac, koja je zaželjela autorici da nastavi stvarati s jednakim zanosom i vjerom u sebe.

Autorica Gordana Marijić zahvalila je Udruzi Prsten, Ogranku Sveta Nedelja i Klubu žena, posebno Pavi Ćorluki na inicijativi i organizaciji izložbe, a u znak zahvalnosti jednu od svojih slika darovala je u korist Zaklade Prsten.

Pojasnila je naziv izložbe i dodala da nam se život sastoji od niza isječaka, manje ili više lijepih i vrijednih sjećanja, koje potom slažemo, a vjeruje kako joj je takav pristup blizak i zbog medicinske struke, koja počiva na fragmentiranju. Predsjednica Kluba žena Ivana Milas predstavila je aktivnosti kojima se bave članice Prstena, a među različitim događanjima koja organiziraju u suradnji s drugim tijelima Udruge i ova je izložba, realizirana u suradnji s Prstenovim Ogrankom Sveta Nedelja.

Predsjednik Ogranka Pavo Ćorluka posebno je ukazao na snagu zajedništva koja brojne članove Prstena okuplja već 18 godina, a kao najvažnije postignuće i vrijednost Udruge Hrvata BiH istaknuo je Zakladu Prsten i njezin doprinos obrazovanju mladih iz i u BiH, među kojima su i bivši stipendisti, a danas uspješni liječnici, pravnici, profesori, poduzetnici…

Otvarajući izložbu slika autorice Gordane Marijić, Primorke i članice Prstena čiji je suprug iz BiH, Ćorluka je zaključio kako iza svake uspješne žene uvijek stoji jedan Bosanac, dodavši tako i neizbježnu dozu humora, a uz razgledanje uistinu impresivnih slika brojni posjetitelji imali su priliku kušati i vrhunske domaće specijalitete spravljene u poznatoj svetonedeljskoj obitelji Barun.

Svečanom otvorenju izložbe nazočila je predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji Ivana Juričić i dopredsjednica Udruge Prsten Gordana Jelavić te ravnatelj Kulturne zajednice i Gradske knjižnice Svete Nedelje Robert Maračić. Izložba je prodajna i može se razgledati do 5. ožujka u TZ-u Sveta Nedelja, Marijana Stilinovića 1, od 8 do 16 sati.