Izaslanstvo Udruge Prsten u Veleposlanstvu BiH u Zagrebu

Na poziv veleposlanice BiH u Republici Hrvatskoj Elme Kovačević-Bajtal, u Veleposlanstvu BiH u Zagrebu 7. ožujka 2024. održan je sastanak s izaslanstvom Udruge Hrvata BiH Prsten, koje je predvodio predsjednik Udruge Vjekoslav Bratić.


U Prstenovu izaslanstvu bili su i počasni predsjednik Udruge Pavo Zubak te dopredsjednici Gordana Jelavić, Ana Babić i Draženko Mamić, a uz veleposlanicu su bili ministri savjetnici Sanja Eminović i Zoran Perković te prvi tajnik Ivan Čobanac.

Veleposlanica Kovačević-Bajtal predstavila je Veleposlanstvo BiH u RH i Kulturno-informativni centar pri Veleposlanstvu, trenutačnu političku situaciju u BiH te gospodarske prilike i izazove s kojima se suočava. Iskazala je posebno poštovanje prema plemenitoj misiji i viziji Udruge te  pozvala na suradnju u pogledu poboljšanja imidža Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Prstena Vjekoslav Bratić predstavio je Udrugu i aktualno vodstvo, a posebno je istaknuo Zakladu za stipendiranje studenata u i iz BiH, čime se potiče obrazovanje, a dugoročno i zapošljavanje mladih koji će stečena znanja upotrijebiti za daljnji razvoj prostora na kojem žive, zaključivši da je potpora koju Prsten pruža mladima i ulaganje u njihovo znanje najisplativija investicija.

Na kraju sastanka obostrano je izražena nada za jačanjem komunikacije i suradnje Veleposlanstva BiH u RH i Udruge Hrvata BiH Prsten.