Forum mladih provjerio znanje o Bosni i Hercegovini

Forum mladih po treći je put organizirao kviz pod nazivom ”Upoznaj BiH da bi je još više volio”, održan 9. ožujka u Zagrebu.


Nešto više od dvadeset mladih podrijetlom iz BiH provjerilo je svoje znanje o Bosni i Hercegovini i pokazalo koliko poznaju njezinu kulturu, glazbu, književnost, povijest i geografiju. Na kvizu su sudjelovali i članovi Kluba bosanskih studenata, s kojim Forum mladih nastoji ojačati suradnju u tekućoj godini. Predsjednik Foruma mladih Robert Čolić preuzeo je ulogu voditelja kviza, a šest ekipa natjecalo se za vrijedne nagrade. Ipak, put do nagrada nije bio lagan, pa su tako natjecatelji trebali odgovoriti na pitanja poput onog koji grad u BiH ima najveći broj mostova, što znače riječi zijan, basamake, hefta i firanga, što u prijevodu znači ime rijeke Neretve ili što su Sejdić i Finci. Ekipe iz Kluba bosanskih studenata – Rama, Đuturumi i HBŽ zasluženo su osvojili prva tri mjesta te tako potvrdili svoj status Bosanaca.

Bio je to prvi kviz održan izvan prostorija Udruge zahvaljujući forumašu Ivanu Kapetanoviću, koji je ugostio Forum i natjecatelje u svojem caffe baru Remy u središtu Zagreba. Ekipa koja je pokazala najbolje poznavanje BiH osvojila je roštilj platu za četiri osobe u zagrebačkom restoranu Makedonski merak, a zahvaljujući Stanić Grupi na donaciji pića, nagrada za osvojeno drugo mjesto bila je poklon vrećica s Maraskinim pićima. Ekipa koja je osvojila treće mjesto počastila se s dva kilograma pite u Pita Cutu. Forum mladih zahvaljuje caffe baru Remy koji je osigurao piće na račun kuće kao utješnu nagradu za osvojeno zadnje mjesto.