Forum mladih i Klub bosanskih studenata održali prvi zajednički sastanak

Zagrebački Forum mladih Udruge Prsten ugostio je Klub bosanskih studenata na prvom ovogodišnjem sastanku te ujedno prvom zajedničkom sastanku dviju zajednica mladih.

Predsjednik Foruma mladih Robert Čolić predstavio je Udrugu Prsten i njezine aktivnosti te istaknuo da je Prsten otvoren za intenzivniju suradnju s Klubom bosanskih studenata, kao i za nove mlade članove. Predstavljen je Plan aktivnosti Foruma mladih za 2023. godinu, među kojima su, među ostalim, posjet franjevačkim samostanima u Bosni i Hercegovini, posjet gradišćanskim Hrvatima te odlazak u domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Varešu i Sarajevu u sklopu nedavno provedene humanitarne akcije Mladi mladima.

Jačanje suradnje i veći broj zajedničkih aktivnosti Foruma i Kluba opći su dio Plana za 2023. godinu, stoga je Forum mladih uputio otvoren poziv bosanskim studentima da im se pridruže u planiranim aktivnostima. Zajedno sa svojim predsjednikom Matejom Rajkovićem, članovi Kluba bosanskih studenata izrazili su također veliku želju za suradnjom dviju zajednica mladih, a dio njih i za pridruživanje Prstenu. Nakon sastanka mladi su nastavili druženje u opuštenoj atmosferi.