Forum mladih darivao domove u BiH

Ovogodišnjem stand-upu prisustvovalo je više od 230 ljudi, prikupljeno je više od 11 tisuća kuna, a sav prihod namijenjen je domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u BiH

Ovogodišnjom akcijom obuhvaćen je Udruga Vodopad ljubavi iz Jajca, kojima su prigodne darove uručili u prosincu 2021., a 22. siječnja 2022. članovi Foruma mladih posjetili su i Udrugu Angelus iz Domaljevca te Kuću nade iz Odžaka.

Naši mladi potrudili su se i ove godine ispuniti što je više moguće njihovih želja i potreba kako bi barem na taj način olakšali njihov daljnji razvoj, napredak i boravak u domovima.

Nakon što su s im ljubavlju pripremili razne potrepštine i darove, najprije su posjetili Udrugu Angelus u Domaljevcu, gdje ih je dočekao predsjednik udruge Petar Dujmenović te ih upoznao s radom udruge i izazovima s kojima se svakodnevno susreću. Tijekom boravka u Domaljevcu obišli su i prostorije udruge, a djelatnici su im zahvalili na pomoći koju već duže vrijeme nesebično daruju njihovim štićenicima.

Iz Domaljevca odlaze u Odžak u Kuću nade, gdje su ih i ovoga puta srdačno dočekali djelatnici i štićenici doma. „Bilo nam je iznimno drago vidjeti da se njihov razvoj nastavlja te da pozitivan duh i pristup koji imaju mogu razveseliti svakoga. Iako je posjet bio relativno kratak, boravak i druženje s njima napunile su dušu svima nama. Jednostavno, njihov vedar duh je nešto predivno!“, istaknuo je predsjednik Foruma mladih Robert Čolić, koji je predvodio forumaše u njihovu još jednom humanitarnom pohodu.

Dodao je kako je teško opisati sreću i uzbuđenost djece dok otvaraju darove, no o tome svjedoče i fotografije koje su snimili tom prilikom.

 

„Ovim humanitarnim akcijama ne samo da pomažemo druge, nego stvaramo nova prijateljstva i nastavljamo naše dugogodišnje druženje s njima. Uvijek nas raduje kada vidimo da pozitivan učinak akcije Mladi mladima traje već godinama i kako je sve što radimo samo dodatni motiv da nastavimo pomagati i zajedno se družiti sa svim našim prijateljima, unatoč svim okolnostima,“ poručio je Čolić.