Forum mladih darivao domove i udruge u Bosni i Hercegovini

U sklopu dosad najuspješnije tradicionalne humanitarne akcije Mladi mladima, u kojoj je prikupljen rekordan iznos od 12 tisuća eura, članovi Foruma mladih predvođeni predsjednikom Robertom Čolićem boravili su od 15. do 17. ožujka u Bosni i Hercegovini kako bi uručili donacije namijenjene domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te ustanovama koje se skrbe za djecu s poteškoćama u razvoju.


Nakon što su u kasnim večernjim satima stigli u Jajce, forumaši su sljedećeg dana posjetili Udrugu za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju Vodopad ljubavi Jajce. Dočekala ih je predsjednica Udruge Dragana Samardžić sa suradnicima i roditeljima djece koja koriste usluge ove Udruge. Razgovarali su o izazovima s kojima se susreću, obišli prostorije Udruge, a upoznali su i neke od korisnika te vidjeli kako izgledaju terapijski procesi. Na kraju posjeta uručili su im donaciju koja se sastojala od dva prijenosna računala te pripadajućih torbi, bežičnih tipkovnica, miševa i podloga za njih.

Unatoč kiši, vrijeme provedeno u Jajcu iskoristili su i za obilazak poznatog vodopada, a kako put u BiH ne može proći bez ćevapa, krenuli su prema Travniku gdje su kušali i poznate travničke ćevape. Nakon ručka, uputili su se prema Novom Travniku gdje su posjetili Edukacijsko-rehabilitacijski centar Duga kako bi im uručili donaciju u obliku didaktičkog materijala. S ravnateljicom Centra Sonjom Nikolić Jurišić, djelatnicima i volonterima obišli su prostorije Centra, a ostatak vremena iskoristili za razgovor, druženje i igru sa štićenicima.

Iako je to bio dinamičan dan za sedmero članova Foruma mladih, u subotu u kasnim popodnevnim satima nastavili su prema Varešu kako bi posjetili svoje stare prijatelje iz Male škole Vareš. Nakon večere u Maloj školi ostatak večeri proveli su uz razgovor i društvene igre, a sljedećeg jutra štićenici Male škole poveli su forumaše u obilazak Vareša. Zajedno su bili na svetoj misi i ručku, a preostalo vrijeme iskoristili za sport i razgovor. Budući da su sa sobom mogli ponijeti ograničen dio donacija, stvari koje su namijenili Maloj školi stići će naknadno. U nedjelju u kasnim popodnevnim satima forumaši su se punih srca i obogaćeni novim iskustvima uputili prema Zagrebu.

Forum mladih još jednom zahvaljuje svima koji su na bilo koji način podržali tradicionalnu Božićnu humanitarnu akciju Mladi mladima, kojom svake godine razvesele djecu u Bosni i Hercegovini.

Lucija Barišić