Druženje prstenovaca u Ogranku Novi Zagreb

Prstenov Ogranak Novi Zagreb organizirao je druženje članova i prijatelja Udruge Prsten 18. lipnja 2023. u prostorijama Mjesnog odbora Sveta Klara, gdje je u rujnu prošle godine održana i Osnivačka skupština Ogranka.


Na nedjeljnom druženju okupili su se brojni članovi Ogranka i Udruge, a sve ih je pozdravio predsjednik novozagrebačkog ogranka Ivan Marčeta, koji je izrazio želju da se svake godine prstenovci i prstenovke okupe između sv. Ante i sv. Ive, blagdana koji se slave diljem Bosne i Hercegovine, i da to postane tradicionalno okupljanje u organizaciji Ogranka Novi Zagreb te pozvao sve da nastave raditi na širenju članstva Prstena.

Prigodnim govorom nazočnima se obratio i predsjednik Udruge Prsten Pavo Zubak, koji je izrazio zadovoljstvo širenjem Prstena na još jedan ogranak, kao i nadu da će se taj trend nastaviti i ubuduće.

S prstenovcima je bila i saborska zastupnica Zdravka Bušić. Čestitajući svima na ideji Prstena, posebno je istaknula važnost Zaklade Prsten i stipendiranja studenata kao najboljeg i najznačajnijeg Prstenova projekta.

Među gostima i uzvanicima bio je i predsjedatelj Općinskog vijeća u Jajcu Josip Topić koji je govorio o životu u BiH te pozvao na povratak, kao i sve koji imaju pravo na glasanje u BiH da to pravo obvezno iskoriste.

Druženje u veselom ozračju i uz obilje domaćih specijaliteta potrajalo je do večeri, a svi su se složili s prijedlogom da to postane tradicionalno okupljanje u organizaciji Prstenova Ogranka Novi Zagreb.