U Slavonskom Brodu održana Donacijska večer za Zakladu Prsten

Prstenovci su još jednom pokazali veliko posavsko srce i dobru slavonsku dušu, ujedno plemenitost Prstena, što je i bio cilj ove predivne večeri koja zasigurno svima ostaje u dobrom sjećanju i lijepim uspomenama


U organizaciji Prstenove podružnica Brodsko-posavske županije, u Slavonskom je Brodu 26. travnja 2024. održana Donacijska večer za Zakladu Prsten.

Tim povodom u svečanoj dvorani Carpe Diem okupilo se oko 400 članova i prijatelja Udruge Prsten, a među gostima i uzvanicima bili su ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, predsjednik Udruge Vjekoslav Bratić i upravitelj Zaklade Ivo Grgić te brojni članovi Predsjedništva Udruge.

U ime domaćina okupljene je pozdravio predsjednik brodsko-posavske podružnice Prstena Robert Kuduz, zahvalivši svim vrijednim prstenovkama i prstenovcima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i svima koji su se odazvali.

“Vidjeti ovako velik odaziv, izdvojeno vrijeme unatoč osobnim i poslovnim obvezama jasna je poruka našim članovima Prstena da smo na dobrom putu, da Udruga ima svoju snagu i težinu, ali je istodobno i obveza da taj status opravdamo i osnažimo“, kazao je Kuduz, dodavši da je Zaklada perjanica Prstena.

Najavio je daljnji angažman i aktivnosti Prstena u Brodsko-posavskoj županiji, kao i u Bosanskoj Posavini, osvrnuvši se na početak europskog puta BiH uz potporu RH, zaključivši da je uz politički potreban i građanski angažman, prije svega kroz udruge, te je pozvao sve da se pridruže Prstenu i podrže aktivnosti, programe i rad najveće udruge Hrvata iz BiH.

Predsjednik Udruge Vjekoslav Bratić čestitao je Kuduzu na organizaciji, posebno je istaknuo snagu zajedništva koja povezuje sve sastavnice i brojno članstvo Prstena, čiji se krug neprestano širi. Pohvalio je uspješnu reaktivaciju brodsko-posavske podružnice te ujedno najavio osnivanje novih podružnica i ogranaka, a kako je te večeri bio jedan od slavljenika domaćini su ga darivali rođendanskom tortom.

Upravitelj Zaklade Ivo Grgić zahvalio je organizatorima i svim donatorima te istaknuo važnost pomaganja onima kojima je pomoć potrebna, prisjetivši se vremena kad je i sam bio u takvoj situaciji napuštajući svoj rodni kraj. Zahvalio je u ime svih stipendista Zaklade Prsten te istaknuo da novih 25 stipendista redovito prima stipendiju, a među zakladnicima su i neki od bivših stipendista, čime se krug Prstena simbolično zatvara.

Okupljene je pozdravio i ministar Marin Piletić, koji je izrazio zadovoljstvo što je ponovno u krugu Prstena, nakon Prstenova poslovnog foruma na kojem je također sudjelovao.

Istaknuo je da se u Prstenu gradi neraskidiva veza između Hrvata iz RH i BiH jer je to jedno tijelo, jedna duša, jedan narod. “Ono što činite kao Prsten vrijedno je divljenja“, kazao je, zaključivši da se Prsten prenosi na mlade generacije, te svima zaželio uspješan daljnji rad.

Gradonačelnik Mirko Duspara u ime Grada Slavonskog Broda donirao je Zakladi 2500 eura, a tijekom večeri održana je aukcija na kojoj je dres bivšeg reprezentativca Marija Mandžukića prodan također za 2500 eura, umjetnička slika Ivana Lackovića – Croate za 650 eura te vino Vinarije Galić za 300 eura.

Bogata tombola razveselila je mnoge goste, a među najvrednijim darovima bili su televizor, najam kombija, stomatološke i frizerske usluge, građevinski materijal i brojni drugi darovi i usluge.

Večer je upotpunio nastup KUD-a Tamburice iz Koraća, a goste je zabavljao Ivan Martić s bendom te je uz veselu glazbu i bogatu trpezu druženje potrajalo do kasnih sati, a višak hrane prstenovci su darovali Kući sretnih ciglica u Slavonskom Brodu koja se brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Prstenovci su još jednom pokazali veliko posavsko srce i dobru slavonsku dušu, ujedno plemenitost Prstena, što je i bio cilj ove predivne večeri koja zasigurno svima ostaje u dobrom sjećanju i lijepim uspomenama.