Božićna humanitarna akcija Mladi mladima

Aukcija Dres za dječji osmijeh nadmašila sva očekivanja

Bila je ovo najuspješnija akcija Foruma mladih do sada, a prikupljena sredstva bit će upućena Maloj školi iz Vareša i Udruzi Vodopad ljubavi iz Jajca te Centru Duga iz Novog Travnika


Forum mladih Udruge Prsten pokazao je svoje veliko srce i ove godine još jednom uspješno organiziranom i provedenom humanitarnom akcijom. Tradicionalna Božićna humanitarna akcija Mladi mladima održava se već 16 godina, a tim povodom proteklih godina organizirane su kazališne predstave i koncerti te nastupi stand-up komičara.

U sklopu ovogodišnje akcije forumaši su organizirali humanitarnu aukciju Dres za dječji osmijeh putem Facebook stranice Udruge. Od 26. studenog do 5. prosinca 2023. sudionici aukcije mogli su licitirati za ukupno 44 dresa, među kojima s potpisom Luke Modrića i Joška Gvardiola te Hajdukov dres s potpisima svih igrača, koji su posebno oduševili sudionike aukcije.

Najviša ponuda na aukciji iznosila je 1200 eura za dres s potpisom kapetana hrvatske nogometne reprezentacije. Cilj forumaša bio je prikupiti pet tisuća eura, no humanitarnom aukcijom te privatnim donacijama prikupljeno je više od 12 tisuća eura, od čega je više od osam tisuća eura prikupljeno na samoj aukciji.

Mali Varešaci na Adventu u Zagrebu

Zahvaljujući iznimno uspješnoj ovogodišnjoj Božićnoj humanitarnoj akciji, Forum mladih ugostio je štićenike Male škole iz Vareša na Adventu u Zagrebu od 8. do 10. prosinca. Bio je to uzvratan posjet, nakon što su forumaši u ožujku posjetili Malu školu Vareš u sklopu prošlogodišnje akcije.

Forum mladih pripremio je raznolik program za svoje male prijatelje te su prvog dana boravka u Zagrebu zajedno posjetili Zoološki vrt. Sljedeći dan posjetili su Muzej čokolade u kojem su saznali sve o povijesti čokolade, kako se ona proizvodi, a imali su priliku i kušati nekoliko različitih vrsta.

Zabave i natjecateljskog duha nije nedostajalo, pa su se tako djeca i forumaši okušali i u bowling-u. Šetnja zagrebačkim Adventom bila je nezaobilazan dio ovog druženja, a završili su je na zajedničkoj svetoj misi.

Trećeg dana zabavili su se u Muzeju iluzija, a potom nešto novo naučili u Tehničkom muzeju. Večeri su provodili uz razgovor i društvene igre u prostorijama Udruge, gdje su djecu pod borom dočekali prigodni darovi.

Osim Maloj školi Vareš, prikupljena sredstva od ovogodišnje akcije bit će upućena i Udruzi Vodopad ljubavi iz Jajca te Centru Duga iz Novog Travnika.

Bila je ovo najuspješnija akcija Mladi mladima do sada, a dosadašnji rekord u prikupljenim sredstvima držala je akcija iz 2019. godine kad je Forum mladih organizirao koncert Petra Graše. Tada su naši forumaši prikupili više od 45 tisuća kuna, a u Zagrebu su ugostili štićenike Doma Majčino selo iz Međugorja te darivali pet domova i edukacijsko-rehabilitacijskih centara i udruga za djecu u Bosni i Hercegovini.

Lucija Barišić